TechRadar: Ovo je top 10 Android mobitela u 2022.

Foto: links.hr/amazon.de/amazon.com/sve.hr/oneplus.com/protis.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DANAS na tržištu postoji nekoliko snažnih, kvalitetnih i s dizajnerske strane lijepih Android mobitela te svatko može pronaći model koji će odgovarati njegovim/njezinim potrebama, piše TechRadar. 

Njihov tim testirao je i pregledao preko stotinu Android mobitela te su između ostalog ocjenjivali njihove zaslone, performanse i trajanje baterije. Na vrhu liste našao se Samsung Galaxy S22 Ultra, koji ih je oduševio u pogledu performansi, zaslona i kamere. 

Oni koji traže povoljniju opciju pronaći će nešto i za sebe na popisu izdvojenih najboljih modela. U nastavku pogledajte koji su to: 

1. Samsung Galaxy S22 Ultra

Ocjena: 4.5/5

Za koga je idealan: za one koji žele najbolji Android mobitel.

Samsung Galaxy S22 Ultra naizgled je dizajniran da bude ultimativni Android telefon, ili u najmanju ruku ultimativni Samsung telefon, i uspio je u tome. TechRadar ekipi najviše se svidjela mogućnost zumiranja koja "jednostavno oduševljava naspram svega što smo vidjeli kod kamera na mobilnim telefonima". 

Mobitel ima optički zoom od 10x i digitalni zoom do 100x. Još jedna prednost koju su naveli je S Pen olovka, koja je za ovaj model uključena u pakiranje i ima svoj utor, baš kao i na Galaxy Noteu. 

Osim navedenog, Galaxy S22 Ultra ima vrhunski zaslon, hrpu snage te više tehnologije i značajki nego što ćete vjerojatno koristiti. No trajanje baterije bi moglo biti bolje. 

Cijena i gdje ga možete kupiti: 10.499 kuna / 1393.46 € (Links)


2. Realme GT 2

Ocjena: 4.5/5

Za koga je idealan: za one koji žele najbolji budget Android mobitel.

Realme GT 2 je mid-range opcija mobitela s čipsetom koji je bio najbolji prije godinu dana i FHD+ (umjesto QHD+) ekranom. No ima razumnu cijenu. 

Glavna kamera mu ima 50MP, za koju je TechRadar u svojoj recenziji naveo da je sposobna za snimanje "izvrsnih fotografija u gotovo svakoj situaciji". 

Njihovo testiranje dalo je rezultat performansi koji se može usporediti s vodećim telefonima posljednje generacije. Ima neobičnu stražnju ploču od biopolimera "poput papira" i prilično brzo punjenje od 65 W. Sekundarna kamera nije impresionirala, a trajanje baterije isto nije impresivno i nema bežičnog punjenja.

Cijena i gdje ga možete kupiti: 3250.16 kuna / 431.37 € (amazon.de).


3. Samsung Galaxy S22

Ocjena: 4/5

Za koga je idealan: za one koji žele snažan, ali cjenovno prihvatljiv Android mobitel.

Samsung Galaxy S22 nije velik napredak u odnosu na S21 tako da, ako imate taj mobitel, vjerojatno se ne isplati nadograđivati, ali ovo je i dalje izvrstan uređaj sam po sebi. Osobito za ljubitelje kompaktnih telefona sa zaslonom od 6.1 inča i tankim dizajnom.

Ovaj telefon, osim što izgleda dobro, značajno je povoljniji od ostatka Galaxy S22 linije. 

Cijena i gdje ga možete kupiti: 8499 kuna / 1214.14 €  (sve.hr)


4. OnePlus 10 Pro

Ocjena: 4/5

Za koga je idealan: za kupce koji paze na budžet, ali žele najbolji ultra-premium mobitel. 

Dobivate puno kada se uzme u obzir cijena ovog modela. OnePlus 10 Pro ima nevjerojatno brzo punjenje od 80 W, velik, svijetao i lijep 6.7-inčni zaslon od 1440 x 3216, vrhunsku snagu i poseban dizajn.

Ono gdje se malo muči su kamere. Ponekad su se u testiranju pokazale kao sjajne, ali nedosljedne. Portretni način rada često bi bio pretjerano zamućen, profil boja primjetno se promijenio pri prelasku s jedne leće na drugu, a telefoto leća od 8 MP muči se kad prijeđete preko 3.3x optičkog zooma.

Ipak, većinu vremena, a posebno kada se pridržavate glavne kamere od 48 MP i ultraširoke kamere od 50 MP, fotografije ispadnu dobre tako da su to zapravo male zamjerke. 

Cijena i gdje ga možete kupiti: 6396.79 kuna / 849 €  (oneplus.com)


5. Google Pixel 6 Pro

Ocjena: 4/4

Za koga je idealan: najbolji mobitel za one koji žele čisto Android iskustvo.

Google Pixel 6 Pro je najnapredniji mobitel koji je Google ikada napravio, sa 6.7-inčnim QHD+ zaslonom koji je oštar i impresivno svijetao. Također ima vrlo dobru kameru s tri leće, s 50 MP glavnim senzorom, 12 MP ultraširokim i 48 MP telefoto (sa sportskim 4x optičkim zoomom).

Zatim je tu njegov Google Tensor čipset, koji je posebno izrađen za Pixel 6 range. Ostale istaknute značajke uključuju softver Android 12 i dizajn oko kojeg su podijeljena mišljenja. Trajanje baterije Pixela 6 Pro moglo bi biti bolje.

Cijena i gdje ga možete kupiti: 8441 kuna / 1120.31 € (Protis)


6. Xiaomi 12 Pro

Ocjena: 4.5/5

Za koga je idealan: za one koji žele najbolji Xiaomi mobitel trenutno dostupan na tržištu. 

Xiaomi 12 Pro ima "briljantan" zaslon prema TechRadar ekipi, brzo punjenje od 120 W te elegantan i dobro promišljen dizajn. Osim toga ima moćni Snapdragon 8 Gen 1 čipset i veliku bateriju od 5000 mAh.

Mala zamjerka ide prema restriktivnom 2x optičkom zoomu telefoto kamere, koja povremeno iznevjeri. 

Cijena i gdje ga možete kupiti: 8999 kuna / 1285.57 € (sve.hr)


7. Oppo Find X5 Pro

Ocjena: 4/5

Za koga je idealan: za one koji žele sjajan all-round Android flagship mobitel.

Oppo Find X5 Pro je na mnoge načine nadogradnja na Oppo Find X3 Pro (nije bilo X4 modela). No nedostaje mu impresivna mikroskopska kamera njegovog prethodnika, ali kako je to bila nišna značajka, to nije ogroman gubitak. 

Glavna kamera od 50 MP je fantastična iako je ograničeni 2x optički zoom telefoto leće manje impresivan. Ono što impresionira na ovom modelu je brzo žičano punjenje od 80 W i bežično punjenje od 50 W, kao i iznimno prilagodljiv softver, keramička završna obrada, čipset i ekran koji odgovaraju vrhunskom modelu. 

Cijena i gdje ga možete kupiti: 8137.18 kuna / 1079.99 € (amazon.de)


8. Samsung Galaxy S21 Ultra

Ocjena: 4.5/5

Za koga je idealan: za one koji žele mobitel koji je još uvijek među najboljim Android mobitelima s vrhunskom kamerom. 

Samsung Galaxy S21 Ultra bio je Samsungov top, premium model u 2021. godini. Prvi put je tada Samsung ponudio podršku za S Pen na S rangu. No čak i bez toga, ovo je prekrasan uređaj s briljantnom kamerom s četiri leće i 10 x optičkim zoomom. 

Galaxy S21 Ultra ima i lijep dizajn, glatku Gorilla Glass pozadinu s mat finišem i 6.8-inčnim zaslonom do ruba uređaja. Osim toga, prvi put na Samsung telefonu istovremeno dobivate i QHD+ rezoluciju i brzinu osvježavanja od 120 Hz.

Cijena i gdje ga možete kupiti: 9794.77 kuna / 1299.99 € (amazon.de)


9. Asus ROG Phone 6

Ocjena: 4.5/5

Za koga je idealan: za one koji žele najbolji Android mobitel za gejmanje. 

Gaming telefoni su podskupina na tržištu pametnih mobitela. ROG 6 daje najmoćniji hardver na tržištu, uparen s gaming stilovima poput RGB osvjetljenja i namjenskih kontrola za igranje. Radi se o velikom, teškom uređaju s 6.78-inčnim Full HD+ zaslonom i težinom od 239 grama. 

ROG 6 ima i veliku bateriju od 6000 mAh, što znači da igrači mogu igrati satima. Neki istaknuti elementi uključuju vrhunski Snapdragon 8+ Gen 1 čipset, kao i sekundarni zaslon u boji na stražnjoj strani.

Samo nemojte očekivati ​​vodeće kamere u klasi ili povoljnu cijenu. 

Cijena i gdje ga možete kupiti: 8657 kuna / 1149 € (amazon.de)


10. Xiaomi 12

Ocjena: 4/5

Za koga je idealan: za one koji žele najbolji manji Android flagship.

Standardni Xiaomi 12 nije tako impresivan kao Xiaomi 12 Pro, ali s druge strane ni ne košta toliko. S kompaktnim i atraktivnim dizajnom, izvrsnim osjećajem u ruci, brzim punjenjem od 67 W i pristojnom snagom iz njegovog Snapdragon 8 Gen 1 čipseta, ovo je snažna alternativa sličnom manjem Samsung Galaxy S22 modelu.

No nedostaje mu telefoto leća, može se zagrijati tijekom igranja i dolazi s pomalo bugovitim softverom. Zaslon bi također mogao biti oštriji iako je Xiaomi 12 opet rival Samsung Galaxyju S22 na tom planu. 

Cijena i gdje ga možete kupiti: 7299 kuna / 1042.71 € (sve.hr)


Detaljnije recenzije i popis možete vidjeti na TechRadaru.

Pročitajte više