TechRadar: Sony WH-1000XM4 su najbolje slušalice za većinu ljudi

Foto: sony.com/sony.hr/amazon.de/links.hr/bose.com/m-computers.hr/emea.jabra.com/sonusart.hr/istyle.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NOISE-CANCELLING slušalice mogu doista poboljšati iskustvo slušanja, a posljednjih godina modeli postaju sve napredniji. Tako danas mogu blokirati glasne zvukove zajedno sa svim okolnim zvukovima kako bi osigurale da se možete u potpunosti posvetiti onome što slušate, piše TechRadar. 

Testirali su stotinu noise cancelling slušalica, ocjenjivali su kvalitetu zvuka, sposobnost poništavanja buke i druge značajke poput primjerice trajanja baterije. Sony WH-1000XM4 pokazale su se kao najbolje ukupno, a u vodiču su izdvojili i druge dobre modele.

1. Sony WH-1000XM4

Ocjena: 5/5

Za koga su idealne: Prema TechRadar ekipi, ovo su najbolje slušalice za većinu ljudi. 

Pružaju izvrsno poništavanje buke i iznenađujuću kvalitetu zvuka, a sve to u laganom i udobnom dizajnu. Iako s dizajnerske strane ne izgledaju značajno drugačije od prijašnjeg modela, Sony WH-1000MX3, imaju brojne nove značajke uključujući uparivanje s više uređaja, DSEE Extreme audio skaliranje, svijest o razgovoru i automatsku reprodukciju/pauzu pomoću ugrađenog senzora. 

Također, ove slušalice podržavaju Sonyjev format 360 Reality Audio koji omogućuje prostorni zvuk na stereo slušalicama plus LDAC kodek koji može slati bitrate do 990 kbps. Nesreća je u tome što više ne podržava aptX ili aptX HD, tako da podrška za Hi-Res Audio može varirati.

Cijena i gdje ih možete kupiti: 2357 kuna (Extreme Digital)

2. Sony WH-1000XM3

Ocjena: 4.5/5

Za koga su idealne: Za one koji traže najpovoljniju opciju. 

Ovaj Sonyjev model bio je najbolji na svijetu dvije godine zaredom, a sada su ga nadmašili novi modeli Sony WH-1000XM4 i Sony WH-1000XM5. Sonyjev XM3 model je i dalje dovoljno dobar odabir i poništavanje buke kod njega je samo malo lošije nego kod novijih nasljednika. No udobne su i baterija im traje oko 30 sati. 

Za ljubitelje glazbe, Sony WH-1000XM3 ima aptX HD i Sony LDAC, dva najbolja načina za slušanje glazbe visoke rezolucije s vašeg telefona bez žica. 

Cijena i gdje ih možete kupiti: 1599 kuna (Tehnomag)

3. Sennheiser Momentum 4 Wireless

Ocjena: 5/5

Za koga su idealne: Za one koji žele najbolju bateriju (60 sati je trajanje baterije kod ovih slušalica). 

Najnoviji model Sennheisera bežičnih slušalica su Momentum 4 koje od ostalih izdvaja nevjerojatno trajanje baterije. Osim toga imaju simpatičnu aplikaciju, opsežan skup značajki, jednostavne kontrole na ušima, prilagodljivo poništavanje buke i izvrstan zvuk. 

Baterija im je odlična, dobijete 60 sati slušanja, za razliku od 30 sati kod gore spomenutih Sonyjevih modela. 

Cijena i gdje ih možete kupiti: 2590 kuna (Links)

4. Bose noise-cancelling slušalice 700

Ocjena: 4.5/5

Za koga su idealne: za one koji žele najbolje ANC slušalice za blokiranje buke.

Bose 700 slušalice nemaju tako dobru bateriju kao Sony WH-1000XM4, ali su unatoč tome i dalje sjajan par. Ove slušalice su najbolje kada je u pitanju potiskivanje buke prilikom upućivanja poziva. Kvaliteta zvuka im je sjajna, izgledaju mrak i poništavaju buku izvanredno. 

Cijena i gdje ih možete kupiti: 2663 kuna (Extreme Digital)

5. Sony WH-1000XM5

Ocjena: 5/5

Za koga su idealne: za one koji žele premium noise-cancelling slušalice.

Ne mogu se u potpunosti sklopiti što ih ne čini idealnima za putovanja. Zvuče jednako dobro kao i XM4 model, koji je prvi na ovoj listi, ali ne i dramatično bolje. Poništavaju buku najbolje od svih. 

Cijena i gdje ih možete kupiti: 3121 kuna (Extreme Digital)

6. Shure AONIC 50

Ocjena: 4.5/5

Za koga su idealne: Za audiofile koji žele noise-cancelling slušalice.

U cjenovnom su rangu sa Sony XM4 i Bose NC 700 modelima. Slušateljima pružaju široku zvučnu kulisu i izvrstan zvuk, uz solidan dizajn koji je napravljen da traje. Nedostaje im značajka automatskog isključivanja i bilo kakve kontrole na dodir. Usmjerene su da isporuče najbolju kvalitetu zvuka od gotovo svih noise-cancelling slušalica. 

Cijena i gdje ih možete kupiti: 1845.95 kuna (Amazon.de)

7. Bang & Olufsen Beoplay H95

Ocjena: 4.5./5

Za koga su idealne: za one koji žele luksuzne noise-cancelling slušalice.

Prekrasno napravljene slušalice koje nude jednu razinu luksuza koji je i za očekivati od ovog danskog brenda. Nude ekspanzivan zvuk i dolaze s izvrsnom aplikacijom za upravljanje. Buku uklanjaju vrlo dobro. 

Iznimno su skupe, ali prekrasno izgledaju te su udobne za nošenje. 

Cijena i gdje ih možete kupiti: 6378.93 (Amazon.de).

8. Bose QuietComfort 35 II

Ocjena: 4/5

Za koga su idealne: za ljubitelje glasovnog asistenta.

Na osmom mjestu su Bose QuietComfort 35 II, gotovo identičan proizvod već izvrsnom Bose QuietComfort 35, ali ažuriran s Google asistentom. Dobivate vodeće slušalice u klasi kada je u pitanju poništavanje buke po kojem je Bose poznat, uz dobru kvalitetu zvuka i nevjerojatnu udobnost, plus praktičnog pomoćnika za odgovore na pitanja koja biste mogli imati tijekom putovanja. 

Nema automatske reprodukcije niti pauze pa čak ni trenutnog isključivanja zvuka. Bose je pronašao dobar balans značajki koje će zadovoljiti većinu slušatelja mainstreama, čak i ako s dizajnerske strane bi mogle izgledati zanimljivije. 

Cijena i gdje ih možete kupiti: 2599 kuna (MComputers)

9. Jabra Elite 85H

Ocjena: 4/5

Za koga su idealne: za one koji žele elegantne ANC slušalice s izvrsnim trajanjem baterije.

Trajanje baterije im je vodeće u klasi, imaju izvrstan stil i obilje personalizacije kada je riječ o zvučnim profilima zahvaljujući korisnoj aplikaciji, Elite 85h. No na tržištu postoje snažnije slušalice po ovoj cijeni. 

Cijena i gdje ih možete kupiti: 1516 kuna (Extreme Digital)

10. Bowers and Wilkins PX7 Wireless

Ocjena: 4.5/5

Za koga su idealne: za one koji žele all-rounder noise-cancelling slušalice s elegantnim dizajnom.

Ove slušalice imaju visoku cijenu, ali zaista elegantan dizajn i sofisticirano poništavaju buku. Osim toga imaju brilijantnu kvalitetu zvuka i također imaju aptX Adaptive za poboljšanu stabilnost i latenciju između slušalica i vašeg uređaja, kao i visokokvalitetni (24-bitni) streaming aptX HD. 

Nedostatak im je što nemaju kontrolu prstima ili dodirom. 

Cijena i gdje ih možete kupiti: 2490 kuna (Sonus Art)

11. Apple AirPods Max

Ocjena: 4/5

Za koga su idealne: za ljubitelje Apple ekosustava.

Jedne od najočekivanijih slušalica o kojima se dvije godine pričalo i nagađalo, a dolaze s aktivnim uklanjanjem buke, vrhunskom kvalitetom zvuka i dizajnom koji ih izdvaja od ostalih slušalica. Nedostaci su visoka cijena, zbunjujuća torba za nošenje i nedostatak podrške za Hi-Res Audio kodeke.

Cijena i gdje ih možete kupiti: 5249 kuna (iSTYLE)

12. Sennheiser Momentum 3 Wireless

Ocjena: 4/5

Za koga su idealne: za one koji žele slušalice s pametnim značajkama i solidnim audiom.

Zvuče brilijantno, imaju visoku razinu detalja, topli bas i prirodno visoke tonove. Poništavanje buke je dobro, ali ne dostiže vodeće standarde u klasi koje su postavile bežične slušalice Sony WH-1000XM4.

Nisu ni blizu trajanja baterije Sonyjevih slušalica, a i skuplje su. Mogle bi vam se svidjeti ako volite industrijski dizajn i vrhunske materijale. Kvalitetom zvuka se podudaraju sa Sonyjevim modelom. 

Cijena i gdje ih možete kupiti: 2499 kuna (Links).

13. JBL Tune 750BTNC

Ocjena: 4.5/5

Za koga su idealne: za one koji žele najkvalitetnije noise-cancelling slušalice po odličnoj cijeni.

JBL je popularno ime u svijetu slušalica i Bluetooth zvučnika, i to s pravom. Pouzdan brend te potrošači znaju što mogu očekivati ​​od marke - pristojna kvaliteta zvuka za pristojnu cijenu.

JBL Tune 750BTNC zvuče sjajno, izgledaju sjajno i udobne su. 

Cijena i gdje ih možete kupiti: 610.29 kuna (Amazon.de)

14. Microsoft Surface 2 slušalice 

Ocjena: 4.5/5

Za koga su idealne: za one koji žele slušalice s impresivnim basom i sjajnim poništavanjem buke.

Microsoft Surface Headphones 2 drugi su par slušalica za poništavanje buke tehnološkog diva i nude mnoštvo sjajnih poboljšanja u odnosu na originalne Surface slušalice, zadržavajući pritom neke od svojih najboljih kvaliteta.

Unatoč tim poboljšanjima, koja uključuju dulje trajanje baterije i udobniji dizajn, Surface Headphones 2 znatno su jeftinije od svojih prethodnika, što ih čini očitim izborom ako pokušavate birati između njih dvoje. Možda izgledaju pomalo dosadno, ali to nadoknađuju kvalitetom.

Cijena i gdje ih možete kupiti: 1874.88 kuna (Amazon.de)

15. Urbanista Miami

Ocjena: 4/5

Za koga su idealne: za one koji žele povoljne noise-cancelling slušalice s bas zvukom.

Urbanista je nadmašio očekivanja sa svojim prvim parom naglavnih slušalica za suzbijanje buke i to ih čini idealnom preporukom za one s ograničenim budžetom.

Samo poništavanje buke nije najbolje na tržištu, a iako bi zvuk mogao biti detaljniji, prošireni odziv basa čini Urbanista Miami idealnim za pop i RnB. Po ovoj cijeni, pogodne su svima koji ne žele potrošiti bogatstvo na nove slušalice, a pritom ne propuštaju ključne značajke.

Cijena i gdje ih možete kupiti: 745.91 kuna (Amazon.de)


Detaljnije recenzije i popis možete vidjeti na TechRadaru.

Pročitajte više