Temu potrošio milijune na oglašavanje na Super Bowlu

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APLIKACIJA za e-trgovinu Temu ove je godine uložila značajna sredstva za reklamiranje tijekom Super Bowla. Ovo je događanje odlična prilika mnogima koji žele ojačati svoju poziciju na američkom tržištu uz pretpostavku da si mogu priuštiti nekoliko sekundi oglašavanja. Za ovogodišnji Super Bowl oglašivači su plaćali između 6.5 i 7 milijuna dolara za reklamu od 30 sekundi, a individualne stope variraju ovisno o tome kada se oglas prikazuje i koliko reklamnih mjesta je oglašivač kupio.

"Podsjeća me na Cocomelon"

Kineska aplikacija kupila je reklamno vrijeme za tri oglasa tijekom utakmice i dva nakon nje. Predstavnik Temua odbio je reći koliko je tvrtka potrošila, piše Digital Commerce 360. Super Bowl reklama tvrtke sadržavala je njihov poznati slogan "Kupujte poput milijardera". U njemu animirani protagonist kupuje različite kućanske i odjevne proizvode po cijenama ispod 10 dolara.

 

"Ne mogu vjerovati da su potrošili 1 milijun kako bi ovo plasirali za Super Bowl... ČETIRI puta", "Ovo je grozno", "Ovo je 100% AI", "Podsjeća me na Cocomelon", neki su od komentara.

Temu snažno ulaže u oglašavanje

Temu je prvi put privukao pažnju prije godinu dana tijekom Super Bowla 2023. Prošle je godine tvrtka platila dvije reklame te se tako prvi put predstavila američkim potrošačima. Pinduoduo, vlasnik Temua, pokrenuo je ovu e-trgovinu samo nekoliko mjeseci ranije, u rujnu 2022.

"Želimo podijeliti s našim potrošačima da mogu kupovati s osjećajem slobode zahvaljujući cijenama koje nudimo", izjavili su iz Pinduoduoa.

Čini se da strategija snažnog oglašavanja djeluje jer je Temu 2023. bila najčešće preuzimana aplikacija u SAD-u i osma najčešće preuzimana aplikacija u svijetu. U siječnju je tvrtka dosegnula 51 milijun aktivnih mjesečnih korisnika, što je porast od gotovo 300% u odnosu na prethodnu godinu.

U svibnju prošle godine Temu je premašio mjesečnu prodaju rivala Shein u SAD-u. Temu je trenutno četvrta najposjećenija internetska stranica u maloprodaji u SAD-u, a ispred nje su samo Amazon, Walmart i eBay.

Temu snažno ulaže u oglašavanje s ciljem stjecanja što većeg broja kupaca. U četvrtom tromjesečju 2023. Temu je na Facebooku potrošio više od svih oglašivača osim Amazona. Povećao je troškove oglašavanja na Facebooku za 318%, a troškovi na Instagramu porasli su za 101% u odnosu na prethodnu godinu u četvrtom tromjesečju. 

Procjenjuje se da će Temu u ovoj godini na oglašavanje potrošiti oko 3 milijarde američkih dolara.

Pročitajte više