TicWatch Pro 5 najnoviji je sat poznate tvrtke Mobvoi

Foto: mobvoi.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MOBVOI, tvrtka koja stoji iza popularne linije pametnih satova TicWatch, jučer je lansirala svoj najnoviji sat TicWatch Pro 5.

Sat radi na Googleovom softveru Wear OS 3 i pokreće ga novi Qualcommov čip Snapdragon W5 Plus Gen 1, koji bi trebao povećati brzinu ukupne izvedbe. 

Mobvoijev novi vodeći pametni sat opremljen je masivnim zaslonom od 1.43 inča, koji je nešto veći od Galaxy Watcha 5 Pro.

Mobvoi se oslanja na dvoslojni zaslon, sa standardnim zaslonom koji uvijek vidite i još jednom pločom male snage. Uz TicWatch Pro 5 možete ručno ući u Essential Mode ili zakazati kada će vaš sat prijeći na njega. Na Essential Mode će prijeći i kada ostane bez dovoljno energije za napajanje glavnog OLED zaslona.

Za razliku od drugih, ovaj pametni sat kada isprazni bateriju ne postane potpuno beskoristan. Samo spustite pogled i uživajte u običnom satu, a istovremeno možete pratiti svoje korake, pa čak i broj otkucaja srca.

Što se tiče fitnessa, tu su kontinuirano praćenje otkucaja srca, ugrađeni barometar, poboljšano praćenje VO2 Max i drugi alati. Postoji više od 100 načina vježbanja, što bi trebalo olakšati usklađivanje onoga što sat prati s aktivnošću koju radite. 

Jedna od rijetkih "manjih" kompanija koje proizvode satove Wear OS

Mobvoi se kroz povijest više fokusirao na jeftinije modele osnovne razine, s kojima je tvrtka imala određeni uspjeh. Također je jedna od rijetkih "manjih" kompanija koje proizvode Wear OS satove. Iako je ovaj sat lansiran s Wear OS 3, najnovijom verzijom koja je dostupna, vrijedi napomenuti da je Google najavio Wear OS 4 tijekom svoje konferencije za razvojne programere. 

Na pitanje o sljedećem operativnom sustavu, Mobvoi nije imao nikakve najave, ali je rekao da tvrtka radi s Googleom na budućim ažuriranjima Wear OS-a, piše CNET.

Sam sat dolazi samo u crnoj boji, ali postoji pet različitih remena za odabir: silikonski u zelenoj, narančastoj ili plavoj boji te kožni u crnoj ili plavoj boji.

Cijena sata je 359.99 eura (2712.34 kn), a možete ga vidjeti ovdje.

Pročitajte više