Tihi luksuz u malim prostorima? Da, a evo i kako

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UREĐIVANJE malog prostora može biti izazovno. Veće prostorije omogućavaju više prostora za eksperimentiranje s različitim rasporedom namještaja, dok male prostorije mogu djelovati ograničavajuće. No, iako je podni prostor ograničen, zidovi su tu da spase stvar. Uređivanjem zidova mali prostor možete pretvoriti u zanimljiv i luksuzan.

"Male prostorije ne moraju biti dosadne"

Ines Kelly Mazzotta, glavna dizajnerica u Kelly Hopter Interiors, na svojem je Instagram profilu podijelila nekoliko savjeta uz koje ćete bez problema luksuzno urediti male prostore, a njezini se savjeti temelje upravo na korištenju zidova.

"Male prostorije ne moraju biti dosadne i neinspirativne, mogu biti vrlo sofisticirane i profinjene", rekla je. "Posebno je važno iskoristiti ono što imamo na raspolaganju kako bismo stvorili osjećaj sofisticiranosti. I jedna od stvari koje imamo su prostranstva zidova."

Preporučila je dodavanje zidnih obloga jer su suptilne, ali mogu sobi dati osjećaj elegancije stvarajući vizualnu teksturu. Savjetuje korištenje obloga s vertikalnom orijentacijom kako bi se stvorila iluzija višeg stropa. Što stropovi djeluju više, soba se čini većom.

Slično, savjetuje ukrašavanje tapetama ili zidnim muralima. Dramatični zidni mural, primjerice, može lako dati hrabru notu i dizajnerski osjećaj inače jednostavnom prostoru. 

Konačno, u prostor uvedite visoke police za knjige, samostojeće ili ugradbene. Ovo je još jedna metoda igranja s visinom prostorije kako biste stvorili iluziju većeg prostora. Visoke police u svakom slučaju djeluju zanimljivo i funkcionalne su u prostoru bez da zakidaju podni prostor.

"Bilo što što će privući naš pogled prema gore stvorit će dojam veće visine i stoga većeg prostora", objasnila je Mazzotta. "Police za knjige i ugradbene police jako su dobre za to."

Mnogima su se njezini savjeti svidjeli: "Vrlo informativno. Hvala", "Tvoje znanje je sjajno i tvoj je ukus besprijekoran", "Ovo su sjajni savjeti da se stvori iluzija prostora i elegancije", "Uvijek prekrasni detalji", "Luksuzna elegancija uvijek iznova".

Pročitajte više