Tijekom TED-a predstavljena nova vrsta nosivog uređaja

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRILIKOM jučerašnjeg TED Talksa bivši zaposlenici Applea Imran Chaudhri i Bethany Bongiorno, osnivači Humanea, predstavili su nosivi uređaj bez zaslona koji pokreće umjetna inteligencija. Prema demonstraciji, čini se da ovaj gadget prati glasovne i gestovne naredbe te može projicirati ekran na obližnje objekte, uključujući i dlan ruke. 

U svom ovotjednom govoru na TED-u, suosnivač Humanea Imran Chaudhri ponudio je rani uvid u dizajn i ključne specifikacije gadgeta pokretanog umjetnom inteligencijom. Tijekom prezentacije Chaudhri je nosio uređaj u džepu na prsima.

Ne treba pametni telefon ili bilo koji drugi uređaj za uparivanje

"To je nova vrsta nosivog uređaja i platforme koja je u potpunosti izgrađena od temelja za umjetnu inteligenciju. I potpuno je samostalna. Ne trebate pametni telefon ili bilo koji drugi uređaj za uparivanje s njim", navodno je izjavio Chaudhri, prenosi Gadgets 360.

Uređaj ima dizajn bez zaslona i koristi kombinaciju glasa i gesti. Tijekom prezentacije Chaudhri je nosio uređaj u džepu, a glasovni unos se aktivirao dodirivanjem uređaja. Chaudhri je pokazao što sve uređaj može pa ga je tako koristio za prevođenje, sažetak poruka i kalendarskih pozivnica koje je primio tijekom dana, a zatim je demonstrirao telefonski poziv sa suosnivačicom Humanea Bethany Bongiorno projiciran na njegovom dlanu. 

Danas tijekom dana očekuje se da će kompletan video s ovim novim uređajem biti uploadan na službeni TED YouTube kanal. Prema pisanju stranih medija, više detalja o gadgetu trebalo bi biti otkriveno u nadolazećim mjesecima.

Humane surađuje s OpenAI-jem, tvorcem ChatGPT-a i Microsoftom

Humane su osnovali 2018. Imran Chaudhri i Bethany Bongiorno. Prikupili su 100 milijuna dolara prošlog mjeseca, čime je ukupna vrijednost tvrtke porasla na 241 milijun dolara. Humane surađuje s OpenAI-jem, tvorcem ChatGPT-a i Microsoftom.

Tvrtka također radi s korejskim elektroničkim divom LG Electronicsom na "potencijalnim (istraživačkim i razvojnim) projektima za sljedeću fazu Humane proizvoda" i s Volvo Car's Tech Fundom na "potencijalnoj budućoj suradnji koja bi bila prvi primjer primjene Humaneove ponude automobilskoj industriji".

Pročitajte više