TikTok je poludio za ovim čipsom, ima ga i kod nas

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TAKIS je meksički brend grickalica koje se izrađuju od rolanog kukuruznog tortilja čipsa. Ovaj čips je oblikovan tako da izgleda kao taquito, a dolazi u raznim okusima. Takis čipsevi su poznati po okusu limete i ljutini, a zalogaj ovog kukuruznog tortilja čipsa postao je viralni trend na TikToku.

@sugarrushsweeties PLATTER OF TAKIS 🤤🤤 #takis #takisfuego #takisblueheat #fyp #asmr #satisfying #satisfyingvideo ♬ original sound - SugarRushSweeties

Naime, #Takis ima preko osam milijardi pregleda na TikToku, što je prilična brojka za - čips. Može se reći da je brend razvio priličan kult sljedbenika, barem ako je suditi po društvenim mrežama. Takis dolazi u više okusa, kao što su Wild, Guacamole, Nitro, Zombie, Blue Heat, Intense Nacho, Fuego itd. 

Ova grickalica može se kupiti i kod nas, i to smo našli okus Blue Heat u pakiranju od 28.4 grama po cijeni od 0.99 eura (7.46 kn) u Kauflandu. Valja imati na umu da se radi o kratkotrajnoj ponudi.

Zatim smo je vidjeli u Intersparu, i to na akciji, pakiranje od 92.3 grama košta 2.49 eura, a dostupni okusi su Fuego ili Blue Heat. Ima je i u Žapcu, i to više okusa, a vrećica od 92.3 grama košta 4.49 eura (33.83 kn). 

Umjerenost je ključ

Vrijedi istaknuti da grickalice općenito nisu najzdravija opcija na policama trgovina, no Healthline piše da je ključ u umjerenosti.

"Iako Takis možda nije najzdravija dostupna opcija međuobroka, u redu je za većinu ljudi da ga s vremena na vrijeme konzumira u umjerenim količinama. Pažljivo pratite veličinu porcija i držite se jedne porcije kako biste izbjegli prejedanje. Imajte na umu da se 28 grama smatra jednom porcijom Takisa. To je približno 12 komada."

Pratite naše Index šoping-liste, koje izbacujemo svaki tjedan, da biste bili upućeni u dobre akcije i novitete:

>> Trgovine su značajno srezale cijene, pale su i više od 50%
>> Trgovine su snizile cijene proizvoda za čišćenje, njegu i higijenu za više od 50%

Pročitajte više