"To je glas protiv profesije": Muškarac oštro protiv samoposlužnih blagajni

Screenshot/Foto: TikTok/Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SAMOPOSLUŽNE blagajne vječni su predmet polemika. Jedni ih obožavaju, drugi ih ne podnose, trećima su nužno zlo. Još jednu raspravu o ovim je uređajima pokrenuo korisnik TikToka Kevin (commachaser714), koji je odbio koristiti samoposlužnu blagajnu i kad ga se to zamolilo te je odlučio objasniti zašto.

"Nadam se da će blagajnici ostati sigurni"

Opskrbio se hranom i pićem za SuperBowl i čekao u redu u trgovini. Ispred njega je bilo dvoje-troje ljudi, što mu nije predstavljalo problem. Prišla mu je osoba zaposlena u trgovini i predložila mu da iskoristi samoposlužnu blagajnu kako bi uštedio vrijeme, no on je odbio.

"Svaki put kad netko koristi jedan od tih automatiziranih uređaja, to je de facto glas protiv dugogodišnje profesije, a to je blagajnik u trgovini", objasnio je Kevin i dodao kako ne želi pridonositi uništavanju jedne profesije.

Napomenuo je kako radi u području tehnologije i kako je uredno koristi, no ipak ne želi da svaki aspekt njegovog života bude automatiziran. Također, dragi su mu kratki, usputni razgovori s blagajnicima. Zaključio je: "Nadam se da će blagajnici ostati sigurni dok sam živ, ali bojim se da neće".

@commachaser714

Random observation of the day: automated kiosks at grocery stores and why I try to avoid them.

♬ original sound - KevinSRuby

>> BBC: Spektakularni neuspjeh samoposlužnih blagajni

Mnogi su se u komentarima složili s njim: "Većina ljudi ne zna dovoljno o tim uređajima", "Nikad ne koristim samoposlužne blagajne. Kad bismo ih svi prestali koristiti, vratili bi poslove blagajnicima", "Na fakultetu su nas učili da dio cijene proizvoda ulazi u cijenu rada blagajnika".

Mnogi su rekli kako samoposlužne blagajne nisu stvorene kako bi uzele poslove blagajnicima, već kako bi se riješio problem nedostatka blagajnika. Tako je jedan blagajnik u komentarima napisao: "Molim vas, koristite samoposlužne blagajne. Pomažu nam da redistribuiramo zaposlenike po cijeloj trgovini gdje mogu biti korisniji. Nitko ne gubi posao".

Pročitajte više