U narednim mjesecima stižu novi iPadi, evo i koji

Foto: apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE već neko vrijeme nije izdao nijedan novi iPad, otkako su posljednji - M2 iPad Pro i iPad 10 - predstavljeni u listopadu prošle godine. Glasine su bile proturječne o tome kada će Apple najaviti nove iPade i koje modele tvrtka planira prvo ažurirati. Sada je 9to5Mac saznao da postoji više novih iPada za nadolazeće mjesece, uključujući iPad mini 7 i dva nova modela iPad Air tableta.

iPad mini 7 i iPad 11. generacije

Analitičar Ming-Chi Kuo izvijestio je u prosincu 2022. da Apple radi na novom iPadu mini za koji se očekuje da će biti objavljen krajem 2023. ili početkom 2024. Informaciju je kasnije potvrdio leaker ShrimpApplePro.

Na fotki nisu uređaji o kojima je riječ o fotki već iPad mini 6, iPad Pro, iPad 9. generacije i iPad Air

Izvori 9to5Maca otkrili su da Apple i dalje planira uskoro predstaviti iPad mini 7, iako je točan datum još uvijek nejasan. Najvjerojatnije će novi iPad mini zadržati isti dizajn kao i trenutna generacija, ali ovaj put s bržim čipom. Za kontekst, trenutni iPad mini 6 lansiran je u rujnu 2021. i još uvijek ga pokreće A15 Bionic čip, isti kao i iPhone 13.

Apple je također izvodio testove s ažuriranom verzijom osnovnog iPada kodnog naziva J126b. Deseta generacija iPada, predstavljena prošle godine, sličnog je dizajna kao iPad Air i s USB-C priključkom, ali s A14 Bionic čipom unutra. Također je vjerojatno da će novi početni iPad dobiti samo nadogradnje specifikacija u usporedbi s trenutnim modelom.

Novi iPad Air i M3 iPad Pro

Kada je u pitanju iPad Air, Apple možda ima ambicioznije planove za svoj tablet srednje klase. Prema izvorima tvrtka eksperimentira s dvije nove verzije iPad Aira. Kodnih naziva J507 i J508 (Wi-Fi i mobilne verzije), iPad Air 6 će vjerojatno zamijeniti iPad Air 5 s novim čipom.

Ovi modeli su u skladu s onim što je Bloomberg izvijestio u lipnju. Ali Apple također radi na drugim iPadima identificiranim kao J537 i J538 koji se temelje na iPad Airu. Jedini iPad koji trenutno ima više od jedne verzije je iPad Pro jer dolazi u dijagonalama od 11 i 12.9 inča, tako da postoje dva modela za svaku verziju.

Detalji su u ovom trenutku nejasni, ali ovo sugerira da Apple možda razmatra uvođenje veće verzije iPad Aira ili skupljeg modela s boljim specifikacijama. Naravno, Appleovi planovi se mogu promijeniti i ova druga verzija novog iPad Aira možda nikada neće ugledati svjetlo dana.

Tu je i nova generacija iPada Pro s M3 čipom na putu. Oni su identificirani kao J717 i J718 za modele od 11 inča i J720 i J721 za modele veće veličine.

Redizajnirana Magic Keyboard

Mark Gurman iz Bloomberga izvijestio je prošlog mjeseca da Apple razvija novu Magic Keyboard za iPad zbog koje izgleda više kao laptop. Struktura bi bila izrađena od aluminija umjesto od plastike, a trackpad bi bio veći. Izvori 9to5Maca potvrđuju ovo izvješće.

Na fotki nije tipkovnica o kojoj je riječ u tekstu 

Nova Magic Keyboard za iPad identificirana je kao R219 (trenutna verzija nosi kodni naziv R1x) i opremljena je novim senzorima, uključujući akcelerometar. Očekuje se da će biti predstavljena uz novi iPad Pro.

Pročitajte više