Upravo su procurili budući Appleovi proizvodi

Ilustracija: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UPRAVO je procurila vremenska crta Appleovih lansiranja novih proizvoda na tržište za sljedeće tri godine. Otkriveno je da tvrtka planira nekoliko značajnih nadogradnji za svoje ključne kategorije proizvoda, uključujući novi sklopivi iPhone, sklopivi iPad i futurističke AR naočale.

Informacije je objavio @Tech_Reve (Revegnus) na X-u, za koji strani mediji pišu da je do sada bio točan kada su u pitanju curenja informacija u tech svijetu. On tvrdi da je izvor ovih informacija Samsung Securities.

Samsung Securities je južnokorejska tvrtka za financijske usluge sa sjedištem u Seulu u Južnoj Koreji, i dio je Samsung grupe. Samsung Display, pak, glavni je Appleov partner za zaslone, koji proizvodi panele poput OLED LTPO zaslona u najboljim Appleovim iPhoneima, iPhoneu 15 Pro i iPhoneu 15 Pro Max.

Vremenska linija počinje s 2023.

S obzirom na sve navedeno, lako je moguće da su ove informacije vjerodostojne, ali ih ipak treba uzeti s rezervom.

Ova vremenska crta budućih Appleovih proizvoda počinje s 2023. godinom. Spominje se nadogradnja iPhonea 15 Pro na 8 GB RAM-a, nadogradnja iPhonea 15 Pro Max s 5x periskopskim zumom i titanskim kućištem i sl. Također se govori o Vision Prou, odnosno o njegovim dvostrukim čipsetovima M2/R1, mikroLED zaslonima i kamerama za praćenje očiju.

Vision Pro zauzima vrh liste izdanja za 2024. 

Vision Pro zauzima vrh liste izdanja za 2024. Što se tiče ostalih planiranih izdanja za 2024., tvrdi se da ćemo ove godine vidjeti iPade od 11 i 13 inča s OLED zaslonima, te veće zaslone i 5x periskopske kamere za modele iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max. Nema spomena o standardnom iPhoneu 16, prenosi Tom's Guide

U sljedećoj, 2025. godini, iPhone SE 4 navodno će stići s 6.1-inčnim OLED zaslonom i kamerom od 48 MP. Spominju se i trostruke kamere od 48 MP i prednja kamera od 48 MP s optičkom stabilizacijom slike (OIS), pretpostavlja se za iPhone 17 Pro. Spomenut je i Pol-less zaslon, nadograđeni OLED panel koji proizvodi Samsung, čineći zaslon tanjim, svjetlijim i učinkovitijim.

U 2026. godini stiže sklopivi iPhone?

U 2026. godini, možda ćemo konačno dobiti sklopivi iPhone, prema ovim informacijama. Na grafici su navedeni sklopivi ekrani od 6 i 8 inča, što sugerira da Apple radi na knjižnom stilu sklopivog uređaja.

Osim toga, čini se da također možemo očekivati jeftiniji XR headset kao nastavak Vision Proa, OLED modele iPad Air i iPad mini, te prve OLED MacBookove. Prema informacijama, čini se da će Apple usvojiti Samsungov brži i učinkovitiji LLW DRAM i infracrveni senzorski panel, što god to bilo.

Za 2027. se spominju AR naočale

Na kraju se spominje 2027. godina, kada bi, prema ovim informacijama, trebale biti predstavljene AR naočale s 1.4-inčnim RGD mikroOLED ili mikroLED zaslonima. Nadalje, navodno je ovo i godina kada će na tržište biti lansiran 20-inčni sklopivi iPad.

Pročitajte više