Uskoro izlazi novi iPad Pro. Ovo su poboljšanja

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U OŽUJKU dolazi novi iPad Pro model od kojeg se očekuju značajna poboljšanja, ali i osjetno više cijene. Priča se da Apple cilja na početnu cijenu od 1500 američkih dolara (1392.34 eura) za 11-inčni model te 1800 dolara (1670.80 eura) za verziju od 12.9 inča. No cijene još nisu potvrđene, stoga ćemo se fokusirati na promjene koje možete očekivati.

OLED zasloni

OLED zasloni su najveća promjena na novim modelima iPada Pro. Trenutno iPad Pro koristi LCD zaslon s konvencionalnim pozadinskim osvjetljenjem, a 12.9-inčna verzija koristi mini-LED pozadinsko osvjetljenje, što omogućava veću svjetlinu i bolji kontrast.

Ove godine će svi iPad Pro modeli prvi put koristiti OLED zaslone, što je istovremeno i prvi put da Apple ne koristi OLED zaslone samo na iPhone i Apple Watch uređajima.

Novi Magic Keyboard

Zahvaljujući novoj tipkovnici, iPad Pro će biti sličniji prijenosnom računalu nego ikad. Novi Magic Keyboard imat će i čvršći okvir s aluminijskom konstrukcijom. Apple navodno radi i na novom Apple Pencil, koji će se povezivati s novim iPad Pro uređajima.

Prema glasinama, novi Apple Pencil imat će magnetske zamjenjive vrhove koji će simulirati različite instrumente za crtanje i pisanje.

M3 čip

Konačno i očekivano, novi iPad Pro će biti snažniji od svojih prethodnika. Očekuje se da će i 11-inčni i 13-inčni iPad Pro biti nadograđeni na M3 čip. U skladu s time, očekuju se bolje grafičke performanse te 2.5x brži rendering nego kod M1 čipa.

Pročitajte više