Već od 5 eura: Pronašli smo najbolje poklone za Majčin dan

Foto: Promo/stradivarius.com/ikea.com/anekke.com/boloneyewear.com/myequa.com/ chloe.com/pandorashop.hr/bauhaus.hr/reserved.com/ zarahome.com/pepco.hr/soliver.hr/mango.com/hm.com/massimodutti.com/ furla.com/sve.hr/zalando.h

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MAJČIN dan je praznik u čast majčinstva koji se na različite načine obilježava diljem svijeta. U Hrvatskoj će se Majčin dan u 2023. slaviti ovu nedjelju, 14. svibnja. Majčin dan tradicionalno uključuje poklanjanje mamama cvijeća, čestitki i drugih darova.

Nije nužno da potrošite puno kako biste svojim majkama izrazili ljubav. Lijep i osoban poklon može biti i čestitka koju ste sami izradili i napisali, ili neki drugi DIY dar. No ako želite i možete potrošiti malo više za poklon, pregledali smo ponudu trgovina i izdvojili najljepše za svaki budžet. 

Keramička šalica

Nedavno smo pisali o domaćem brendu koji izrađuje prekrasne keramičke šalice - La.pjat, a Ivana Rojnica Šunjić u svojoj ponudi ima savršenu šalicu koja bi mogla biti idealan poklon za Majčin dan. Šalica s natpisom Mater će razveseliti sve one majke koje vole lijepe i funkcionalne ručno rađene komade.

Šalica sa zlatnim detaljima košta 21 € (158.23 kn), a ona s bojama i zlatnim detaljima 25 € (188.36 kn). Ivana će danas imati novu turu ovih keramičkih šalica na svom web shopu.


Revlon One-Step Volumizer salon četka 2 u 1

Revlon One-Step Volumizer salon četka 2 u 1 za srednje-kratku kosu, cijena na sniženju je 46.44 € (349.91 kn)

Ova četka za kosu mnogima je favorit, a odlična je za postizanje salonske frizure kod kuće. Dolazi u dvije opcije - za dugu i srednju ili kratku kosu. Mi smo našli ovu za srednju i kratku kosu na popustu. 

Četka ima jedinstven oblik nježno zakrivljenih stranica koji je savršen za približavanje korijenu za dodatan volumen. S njom se brzo može postići lijepo uvijena frizura, a ova je idealna za srednje-kratku kosu. 


Novčanik

Coccinelle novčanik, 147.19 € (1109 kn)
Novčanik Anekke, cijena na sniženju 37.75 € (284.43 kn)

Lijep i kvalitetan novčanik je uvijek dobar poklon. Izdvojili smo nekoliko opcija za sve budžete, ali i različitih stilova - od klasičnijih do malo više razigranih. Coccinelle novčanik izrađen je od kože i dolazi u nekoliko boja, nama se najviše svidjela ova nježno plava. Anekke novčanici su jako popularni u posljednje vrijeme, a izdvojili smo ovaj razigranog dizajna koji je napravljen od umjetne kože.

Furla novčanik, 165 € (1243.19 kn)
Anna Field novčanik, 14.47 € (109.02 kn)

Izdvojili smo još Furlin kompaktni novčanik u ovoj lijepoj ljubičastoj boji, a osim u ovoj dostupan je i u crnoj, narančastoj, bež i crveno-rozoj boji. Izrađen je od kože. Posljednji koji smo izdvojili je ovaj crni, klasični, od brenda Anna Field. Izrađen je od umjetne kože.


Kutija ili posuda za nakit

Putna kutija za nakit, 12.99 € (97.87 kn), Stradivarius

Ako nosi nakit, ovakva jedna putna kutija ili posudica za nakit dobro će joj doći za pohranu istoga kada putuje, ali može i poslužiti za pohranu kod kuće. Ova putna kutija za nakit dolazi u tri boje dok je posuda za nakit zlatne boje i u obliku polumjeseca.

Putna kutija za nakit ima nekoliko pretinaca za pohranu prstenja, naušnica ili drugih manjih komada nakita. Dolazi u nježno zelenoj, pastelno rozoj i ljubičastoj boji. 

Posudica za nakit u obliku polumjeseca, 7.99 € (60.20 kn), Stradivarius

Ova zlatna posudica za nakit u obliku polumjeseca napravljena je od željeza. Obje opcije su jako šik i bile bi lijep poklon.


Remen

Massimo Dutti kožni remen, 49.95 € (376.35 kn)

Kožni remen dobro dođe gotovo svima, a s klasičnim crnim ili smeđim ne možete pogriješiti. Prva opcija je crni kožni remen iz Massima Duttija koji ima četvrtastu zlatnu kopču. Druga opcija je tanji H&M remen u smeđoj boji. 

H&M remen, 10.99 € (82.81 kn)

Sunčane naočale

Mango sunčane naočale, 22.99 € (173.22 kn)

Idealan poklon su sunčane naočale, posebno sada u toplijem periodu godine, kada ima pregršt sunca. Prvi model koji smo izdvojili je Mangov, a radi se o sunčanim naočalama okruglog dizajna. Osim u bež boji dostupne su i u crnoj. 

H&M sunčane naočale, 12.99 € (97.87 kn)

Druga opcija su ove mačkastog oblika i smeđe boje s uzorkom kornjačevine. Našli smo ih u H&M-u.

Bolon sunčane naočale, 142.50 € (1073.67 kn)

Zadnje su Bolon sunčane naočale koje su elegantna interpretacija klasične mačkaste siluete. Naočale imaju metalne detalje te su jedinstvenog dizajna koji spaja klasu i modu.


Marama

Massimo Dutti fular od mješavine svile, 59.95 € (451.69 kn)

Marama ili šal su isto lijepa opcija za poklon za Majčin dan. Izdvojili smo ovaj elegantni fular iz Massimo Duttija s mrljastim uzorkom koji je napravljen od mješavine svile i pamuka. Druga opcija je s.Oliver marama s uzorkom u zelenoj, plavoj, ružičastoj i bijeloj boji. Ova marama modernog stila napravljena je od viskoze i pamuka i ima print natpis na sebi.

s.Oliver marama, 29.99 € (225.96 kn)

Mirisna svijeća ili difuzor

Mirisna svijeća, 5 € (37.67 kn)

Mirisna svijeća u lijepoj posudici je isto dobar poklon za ljubitelje finih mirisa u domu. Ovu smo našli u Pepcu, a osim u ovoj plavoj ambalaži dolazi i u bijeloj te ima poklopac zanimljivog dizajna.

Ultrazvučni osvježivač, cijena na sniženju je 25.08 € (188.97 kn)

Ovaj minimalistički difuzor zbog svog nenametljivog dizajna uklopit će se u većinu interijera. Ovlaživač zraka ima LED svjetlo te osim što pruža domu lijep miris, nudi i ambijentalnu rasvjetu i ovlažuje zrak.


Stolna lampa

Zara Home bijela lampa s keramičkim postoljem, 119 € (896.61 kn)

Za ljubitelje interijera i one koji vole dodavati nove lijepe predmete u dom idealan poklon bi mogla biti stolna lampa. Rasvjete u domu nikada dosta, a stolnu lampu je lako smjestiti u bilo koji kutak i dodati mu ambijentalno osvjetljenje.

Prva lampa koju smo izdvojili je ova iz Zare bijele boje i s keramičkim postoljem. Odlično će se uklopiti u elegantne, minimalističke, ali i tradicionalno uređene interijere.

Reserved svjetiljka od rebrastog stakla, 25.99 € (195.82 kn)

Druga svjetiljka je iz Reserved trgovine, a izrađena je od rebrastog stakla te je crne boje. Odlično će se uklopiti u većinu interijera zbog svog jednostavnog i elegantnog dizajna. 


Vaza

IKEA vaza, boja bisera, 13.26 € (99.90 kn)

Kada smo već kod sitnica za dom, vaza isto može biti lijep poklon posebno onim majkama koje vole cvijeće ili vole dekorativne elemente u interijeru. Ova IKEA-ina vaza je nedavno zapalila društvene mreže. Što i ne čudi jer je zaista prekrasna sama po sebi. 

Ima graciozan i razigran oblik nadahnut dugama, a njezina blještava površina naglašena je vazinim karakterističnim uzorkom brazdi. Oduševit će sve one koji vole imati lijepe predmete u domu koji su funkcionalni, ali i dekorativni sami po sebi. Dolazi u dvije veličine. 

H&M vaza, 9.99 € (75.27 kn)

Druga opcija je isto staklena vaza, a ova je od H&M-a. Radi se o visokoj staklenoj vazi teksturirane površine koja ju čini zanimljivom. Vaza ima uzak otvor tako da je idealna za jedan cvijet ili granu. Osim u bež nijansi dolazi i u prozirnoj verziji.


Biljka

Fikus, lončanica i tegla, 33.05 € (249 kn)

A kada smo kod vaza, jako lijep poklon je i cvijeće. Možete se odlučiti za klasičnu opciju poput npr. buketa ruža, ali možete i odabrati i biljku u lončanici. Žive biljke čine dom udobnijim i toplijim. Izdvojili smo dvije opcije. Jedna je malo manja biljka koja se može postaviti na prozor, a druga je malo veća sobna biljka. 

Piardino Zamija, 7.38 € (55.60 kn)

Nakit

Pandora narukvica, 190 € (1431.56 kn) 

Nakit je klasika s kojom se ne može pogriješiti. Zlatna Pandora narukvica sa zmijskim vezom lijep je poklon za Majčin dan. Narukvica je dovršena s 14k pozlatom i ima pločicu u obliku srca. 

Pilgrim naušnice, 39.95 € (301 kn)

Srebrni nakit je sve popularniji, a naušnice u obliku suze su trenutno hit. Naušnice Pilgrim brenda izrađene su od mjedi. Slične takve naušnice samo zlatne boje našli smo u Massimo Duttiju, isto su izrađene od mjedi.

Massimo Dutti pozlaćene naušnice, 39.95 € (301 kn)

Parfem

Bruno Banani Woman edp 30 ml, 29.86 € (224.98 kn)

Kada smo već kod klasičnih poklona na pamet nam odmah padaju parfemi. Bruno Banani je ženska parfemska voda koja spaja note voćno-slatke naranče, osnažujućeg bršljana i opojnog lopoča kako bi stvorio energičan i radostan početak. Srce otkriva živahne note breskve u harmoniji s ekstravagantnom frezijom i nježnim đurđicama. Arome vanilije i bijelog mošusa daju mirisu senzualnost.

Chloe edp, 30 ml, 62.37 € (469.93 kn)

Chloe edp klasičan je miris za žene koji u sebi ima note božura, bijele frezije i liči koji stvaraju orijentalno-cvjetnu kompoziciju. Srednje note su đurđica, magnolija i ruža, a baza su jantar i cedrovina. Ova parfemska voda je senzualna i energična. 


Svilene jastučnice

Zara Home jastučnica od 100% dudove svile, 69.99 € (527.34 kn)

Ova jastučnica je napravljena od zagasito bijele 100% dudove svile gustoće 22 momme. Svila je idealna za spavanje, posebno za lice, jer pomaže da zaštitimo kožu, odražavajući je mekom i hidratiziranom.


Equa Matcha šalica

Equa Matcha šalica, 33 € (248.64 kn)

Equa Matcha šalica je odličan dodatak za jutarnji ritual, napravljena je od nehrđajućeg čelika te je termo izolirana - održava toplinu 4 sati. Otporna je na curenje i ima unutarnji keramički premaz za bolji okus. Osim toga ima elegantnu ručku te zapremninu od 300 ml. Dolazi u nekoliko boja. Trenutno se može dobiti i besplatna gravura uz kod MOTHERSDAY na odabranim Equa bocama i šalicama. 

Pročitajte više