Priča se da se Google vraća na HUAWEI mobitele. Evo što se događa

Foto: huawei.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO pratite što se događa s HUAWEI-em u posljednjih nekoliko godina, znate da njihovi mobilni uređaji već nekoliko godina dolaze bez Googleovih usluga i aplikacija, uključujući Play Store i YouTube što je otežalo njihovo poslovanje na američkom, ali i globalnom tržištu.

Zbog toga su neki potrošači odustali od HUAWEI mobitela, a oni koji su im odlučili ostati vjerni morali su koristiti AppGallery kao alternativnu trgovinu aplikacija ili pak neovlašteno instalirati Google Play, što je daleko od idealnog.

Lažna reklama ili greška?

No, neki vjeruju da se Google vraća na HUAWEI mobitele. Na renderu modela Pura 70 kojeg je na službenoj UAE stranici brenda navodno pronašao novinar Roland Quandt vidljive su ikone Googleovih aplikacija. Render je objavio uz komentar: "Ovo graniči s lažnim oglašavanjem".

Render trenutno nije moguće pronaći na spomenutoj web stranici. Moguće je da je u međuvremenu uklonjen ili da uopće nije potekao od same tvrtke. U svakom slučaju, sam po sebi izgleda uvjerljivo. Na web stranicama HUAWEI-ja nema naznaka da se vraćaju Google aplikacije. S obzirom na to da se na službenoj stranici uredno reklamira App Gallery, možemo zaključiti kako Play Store neće biti dostupan.

Prema komentaru ispod Quandtove objave na Twitteru trenutno na modelu Pura 70 nije moguće instalirati niti Google Chrome, neovisno o načinu na koji to pokušate. HUAWEI se još nije izjasnio vezano uz sporni render.

Pročitajte više