WC daska u boji novi je hit u uređenju doma

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO želite preurediti svoju kupaonicu na jednostavan i brz način, idealno rješenje je promijeniti WC dasku. Dio je to kupaonice na koji mnogi ne obraćaju pozornost, no to je ipak funkcionalan dio našeg doma te ga nema smisla zanemarivati s estetske strane. Ako je nešto funkcionalno, ma koliko neglamurozna ta funkcija bila, estetski potencijal je i dalje tu.

Crno ili šareno? Izbor je vaš

Dizajneri interijera i influenceri sve češće biraju WC daske u bojama koje se uklapaju u ostatak kupaonice, a odskaču od boje same WC školjke, piše Apartment Therapy. Daske su u većini domova standardno bijele, a takve ćete najčešće nalaziti u trgovinama. No, ima ih mnogo u krasnim bojama koje ne biste trebali zaobići.

@lunalindsay white toilet seats < pink toilet seats 💕✨ #hometok #homeaesthetic #colorfulhome #apartmentdecor #bathroomdesign ♬ original sound - aliyahsinterlude

Kad je riječ o alternativama, najčešće se koriste crne daske, a trend je to koji je započeo još 1920-ih. Danas će se mnogi okrenuti i vedrijim bojama poput ružičaste, žute ili plave koje se obično slažu s nekim detaljima u kupaonici, poput ručnika ili stolića.

Opcije za svačiji interijer

U našim trgovinama ima mnogo zanimljivih WC daski po povoljnim cijenama. Vraćamo se još jednom na cjenovnu prihvatljivost ovog načina uređenja doma. Plava je boja koju ćete vjerojatno najlakše pronaći.

Plava daska za WC, Pevex, 11.93 eura (89.89 kn)
Plava WC daska, snižena cijena je 18.57 eura (139.92 kn)
Sporospuštajuća crna WC daska, Pevex, 46.44 eura (349.90 kn)

Dostupne su i WC daske u vrlo vedrim bojama poput žute, narančaste ili ljubičaste. Ako imate jarke detalje u kupaonici, ovakvu dasku ćete vjerojatno lako uklopiti u interijer. Ako je vaša kupaonica pretežito jednobojna, možda baš pruži vedrinu koja joj je potrebna.

Žuta daska za WC, Emmezeta, 19.91 eura (150.01 kn)
Narančasta daska za WC, Emmezeta, 39.99 eura (301.30 kn)
Ljubičasta WC daska, Amazon, 34.65 eura (261.07 kn)

Pročitajte više