Xiaomi uklanja popularnu YouTube značajku s telefona

Foto: Shutterstock/t.me

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

XIAOMI uklanja popularnu značajku koja je korisnicima omogućavala reprodukciju YouTube videa u pozadini bez potrebe za pretplatom na YouTube Premium.

Ova promjena, objavljena 7. ožujka putem kanala Mi Fans Telegram, utječe na sve Xiaomi uređaje, uključujući operacijske sustave HyperOS, MIUI 14, MIUI 13 i MIUI 12. Ažuriranja koja uklanjaju ovu značajku već se distribuiraju putem OTA (Over-The-Air) metode.

"Zbog zahtjeva usklađenosti, nažalost, moramo vas obavijestiti da smo uklonili funkciju Reprodukcija videozvuka s isključenim zaslonom u video alatnoj traci i funkciju Isključi zaslon u alatnoj traci za igre putem Over-The-Air (OTA) metode", napisao je Xiaomi u objavi.

Pogođen je niz popularnih flagship pametnih telefona

Kako implicira objava tvrtke na Telegramu, promjena se vjerojatno provodi zbog toga što Google postrožuje pravila prema uslugama koje nude značajke YouTube Premiuma besplatno. Kao dio mjesečne pretplate od 9.55 eura, YouTube Premium nudi korisnicima ekskluzivne prednosti, kao što su gledanje bez oglasa, preuzimanje videa i reprodukcija videa u pozadini dok su druge aplikacije otvorene ili kada je ekran isključen.

Foto: t.me

Pogođeni uređaji uključuju niz popularnih flagship pametnih telefona kao što su Xiaomi 14, 13, 13 Pro i 12T, među ostalima. Za korisnike Xiaomi uređaja to znači da će morati tražiti alternative ili razmotriti pretplatu na YouTube Premium za reprodukciju videa u pozadini.

Pročitajte više