Za Shein u EU vrijede još stroža pravila. Evo o čemu se radi

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

EUROPSKA unija proglasila je kinesku tvrtku brze mode Shein vrlo velikom internetskom platformom nakon što je prijavila golem broj korisnika. Tvrtke s više od 45 milijuna korisnika smatraju se vrlo velikim platformama prema Aktu o digitalnim uslugama (DSA) Europske unije, što znači da se na njih primjenjuju stroža pravila.

"Dijelimo ambiciju Komisije"

Preciznije, obvezni su raditi više na suzbijanju ilegalnog i štetnog sadržaja, kao i paziti da nema krivotvorenih proizvoda na njihovim platformama, piše Reuters.

Iz Sheina su izjavili da će poštovati pravila. Tako je Leonard Lin, globalni direktor za odnose s javnošću u Sheinu, izjavio: "Dijelimo ambiciju Komisije da potrošačima Europske Unije omogući kupnju u miru."

Shein se pojavio na tržištu Europske unije u kolovozu prošle godine i brzo stekao visoku popularnost zbog niskih cijena proizvoda.

DSA se primjenjuje na sve internetske platforme od 17. veljače. Šesnaest tehnoloških tvrtki, uključujući Amazon.com, Apple, Alibabu, Microsoft i tri web stranice s pornografskim sadržajem su mu podložne te moraju dostaviti informacije o koracima koje poduzimaju kako bi suzbili ilegalan sadržaj i krivotvorine. Povrede mogu rezultirati kaznama do 6% globalnog prometa tvrtke.

Pročitajte više