Zaigrali smo Too Shitty for Work. Evo dojmova

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SHIT HAPPENS je kartaška društvena igra za 2 ili više igrača starijih od 18 godina. Proizvođač igre je Goliath Games USA, a igra je prvi put izdana 2016. Zbog uspjeha su izašle još dvije iteracije: 50 Shades of Shit i Too Shitty for Work. U svrhu recenzije, isprobali smo Too Shitty for Work i usporedili s originalnom verzijom igre. Je li poslovna verzija bolja od originalne?

Kako igrati?

U jednom pakiranju igre dobit ćete 200 karata s usranim situacijama od kojih je svaka označena brojem od 0 do 100 koji označava koliko je situacija usrana. Svaka karta ima prikladnu i, usudila bih se reći, simpatičnu ilustraciju.

Svaki igrač započinje igru s tri karte, a cilj je skupiti ih deset. Igrači naizmjenično izvlače karte i čitaju situaciju svojem suigraču. Na suigraču je da otprilike pogodi koliko je neka situacija usrana.

Primjerice, ako su pred vama karte s ocjenama 3, 56 i 87, trebate pogoditi između kojih se vrijednosti nalazi usrana situacija koja vam je pročitana. Ako je broj na toj karti 15, a vi je odaberete staviti između 3 i 56, pogodili ste i uzimate kartu. Ako pretpostavite da je usranost situacije ocijenjena brojem između 56 i 87 ili iznad 87, niste pogodili i ne dobivate kartu.

Pakiranje igre je proizvedeno u skladu sa strogim ekološkim standardima, što uključuje etičko pribavljanje materijala. Detalj je to koji osobno cijenim te smatram da ga je važno istaknuti.

Za posao ili...?

Igra je vrlo zabavna, bez obzira na to koliko vas igra. Među kartama ćete naići na brojne situacije u kojima se možda jeste, a možda još niste niti ćete se ikad naći. Od toga da ste zaspali na online sastanku do toga da vas je opljačkao starac. Problem nastaje kad se sjetite da igrate Too Shitty for Work.

Očekivala sam situacije koje će biti strogo ili barem labavo vezane uz posao. Neke od njih to jesu, a neke nisu. Za neke trebate jako dobro maštati o vrsti posla o kojoj je riječ da biste se našli u određenoj situaciji. S obzirom na to, ne znam zašto se igra zove Too Shitty for Work kad postoji mnogo načina da je nazovu onime što zapravo jest, a to je prošireno izdanje Shit Happens.

Još jedna mana igre, neovisno o tome koju verziju igrate, je što su neke situacije isključivo američki orijentirane. Igra je američka, stoga taj detalj ne čudi niti je u pitanju mana zbog koje bih vam savjetovala da ne kupujete igru.

Ali malo koji se Hrvat može poistovjetiti s problemom da u Las Vegasu prokocka štednju za djetetov faks. Isto tako, bilo kakav posjet liječniku je manja tragedija u Hrvatskoj nego u SAD-u, barem ako gledamo problem s novčane strane.

Bez obzira na to, igra je zaista vrlo zabavna, lako ju je igrati iznova i iznova, a šanse da ćete popamtiti ocjene usranih situacija zaista su minimalne s obzirom na to da igrate s 200 karata. Ako imate i preostale dvije verzije igre, to je 600 karata mogućih i nemogućih usranih situacija u kojima bi bilo idealno da se nikad ne nađete.

Cijena igre je 20.38 eura. 

Pročitajte više