Znate li koliko često trebate čistiti lice četkom?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ČETKE za čišćenje lica zavladale su svijetom ljepote i postaju sve popularnije. Ne samo da uklanjaju šminku i prljavštinu nego rade i piling. Stoga su idealne kad vam treba temeljito čišćenje.

Na tržištu postoji mnogo modela, od električnih opremljenih s mnogo funkcija, do cjenovno pristupačnih, ručnih, a sve imaju brojne prednosti. Dermatolog Brendan Camp kaže da piling pomoću četke može poboljšati učinkovitost proizvoda za njegu kože koje koristite nakon nje, piše Womens Health Mag.

Ljudi s normalnim tipom kože na licu mogu ih koristiti dva ili tri puta tjedno, dok bi oni s osjetljivom ili kožom sklonom aknama to trebali ograničiti na jednom, dodaje Camp. Ako se ne koristi pravilno ili pritisak bude presnažan, četke mogu uzrokovati crvenilo, iritaciju ili natečenost.

Hoomei četka pomoću dubinskog čišćenja oslobađa pore i smanjuje njihovu veličinu, čineći kožu čvršćom i glađom. Osmišljena je da odgovara svim tipovima lica te se jednostavno koristi.

Foto: Sve.hr

Možda je najvažnije to što zna kada treba promijeniti mjesto koje čistite. To će učiniti tako da će se na trenutak zaustaviti, a indikator će zasvijetliti i tako signalizirati da je vrijeme za novo područje.

Korištenje je vrlo jednostavno, stavite ju na kožu lica i napravite linearne pokrete, kao da koristite pamučni jastučić. Pazite da smanjite intenzitet u području oko očiju.

Dolazi sa silikonskom glavom koja se lako čisti, baterijom od 220 mAh koja se puni 80 minuta i tri postavke rada. Vodootporna je i prenosiva, a stane u svaki neseser jer su joj dimenzije 160x40mm.

Pročitajte više