LIGE PETICE

Özil nakon što nije prijavljen za Premiership: Šutio sam do sada, ali više neću

Foto: Gulliver / Getty Images

MESUTA ÖZILA, kojeg plaća 21 milijun eura godišnje, Arsenal jučer nije registrirao za Premiership. Ranije ga nije registrirao ni za Europa ligu. 

Özil, svjetski prvak s Njemačkom 2014., za Arsenal nije zaigrao od ožujka. Nakon toga je odbio smanjenje plaće zbog koronakrize, ali je uzeo "bonus vjernosti" od 8,8 milijuna eura, što je do kraja razbjesnilo čelnike i navijače Arsenala. 

Ugovor s Arsenalom istječe mu idućeg ljeta, a klub se već dugo želi riješiti i njega i njegove previsoke plaće. Özil je u kolovozu objavio da će se do isteka ugovora boriti za mjesto u prvoj postavi Arsenala i da će klub napustiti kad on odluči: "Moja pozicija je jasna. Tu sam do posljednjeg dana ugovora i davat ću se od sebe. Ovakve situacije me ne lome, samo sam jači zbog njih. Ranije sam pokazao da se mogu podići, a isto ću učiniti i sada. Ja odlučujem kad ću napustiti Arsenal, nitko drugi nema tu moć. Nisam potpisao na dvije ili tri godine, potpisao sam ugovor na četiri godine i očekujem da se to poštuje."

Nakon toga se pritajio, ali nakon što ga je Arsenal otpisao i iz momčadi za prvenstvo, oglasio se na društvenim mrežama:

"Teško mi je pisati ovu poruku navijačima Arsenala, za koje sam igrao proteklih godina. Duboko sam razočaran što nisam registriran za sezonu Premier League. Kada sam 2018. potpisao novi ugovor, prisegnuo sam na lojalnost i vjernost voljenom Arsenalu i tužan sam da mi na tu ljubav nije uzvraćeno istom mjerom. Kao što sam se sada uvjerio na vlastitoj koži, ovih dana je teško naići na lojalnost. Uvijek sam se nadao kako postoji šansa da ću se vratiti u momčad. Zato sam šutio do sada.

Prije pauze zbog koronavirusa bio sam doista sretan s napretkom pod novim trenerom Mikelom Artetom. Bili smo na pravom putu i moje igre bile su na dobroj razini. Međutim, onda je opet došlo do promjene i više mi nisu dopustili da igram za Arsenal.

Što bih još mogao reći? Još uvijek se u Londonu osjećam kao kod kuće, još u ovoj momčadi imam puno dobrih prijatelja i još osjećam snažnu povezanost s navijačima ovog kluba. Bez obzira na sve, nastavit ću se boriti za priliku i neću dopustiti da mi osma sezona u Arsenalu završi ovako. Obećavam da ova teška odluka neće promijeniti ništa kod mene - nastavit ću trenirati najbolje što mogu i kada god je moguće dizati glas protiv nehumanosti i za pravdu."

Pročitajte više