200 konja na zagrebačkom hipodromu

VIŠE od 200 konja i stotinjak ponajboljih jahača iz zemalja srednje Europe nastupit će na galopskim i kasačkim utrkama te natjecanjma u preponskom jahanju, koje će se tijekom mjeseca lipnja organizirati na obnovljenom zagrebačkom Hipodromu, izjavio je danas na prigodnoj konferenciji za novinare privremeni ravnatelj Hipodroma Zagreb i naš najbolji preponski jahač Ante Šimleša.

Događanja na Hipodromu započinju kasačkim i galopskim utrkama ove subote, 7. lipnja, kada će posjetitelji moći vidjeti četiri kasačke i tri galopske utrke.

Ipak, najviše konja i jahača očekuje se na 48. tradicionalnom Lipanjskom turniru u preponskom jahanju, koji će se održati 14. i 15. lipnja, i na kojem će pored naših ponajboljih konjanika nastupiti i prošlogodišnji pobjednik Slovak Juraj Hanulaj i šestoplasirani s olipijskih igara u Sydneyu Austrijanac Antun Martin Bauer.

Šimleša je najavio i neizvjesnu borbu za naslov 12. prvaka Hrvatske u preponskom jahanju za sve kategorije jahača, a natjecanja će se održati od 20. do 22. lipnja, a najveći favoriti za seniosski naslov su Andrea Novak, Renato Levanić, Dražen Gagro, Denis Gugić i mlada Janka Krašovec. U najuži krug favorita svakako spada i osmorostruki prvak Ante Šimleša, koji je najavio da će hrvatska konjička reprezentacija imati dobru ekipu za ovogodišnji Samsung kup, koji će se na istom parturu održati u rujnu.

Organizatori su za posjetitelje pripremili i niz atraktivnih nagrada od kojih je svakako navrednija Toyota Yaris, a nju može osvojiti posjetitelj koji kupi kartu za bilo koju od navedenih priredbi.

Tijekom lipanjskog turnira održat će se i tradicionalni modni happening "Ladies Day 2003.", na kojoj ce dama s najljepšim šeširom biti nagrađena šestodnevnim boravkom u Parizu.

Pročitajte više