5. kolo Lige prvaka: Šimić napokon igra

U SRIJEDU su na rasporedu preostale utakmice 5. kola Lige prvaka. Dario Šimić napokon će zaigrati za Milan, dok će Dado Pršo zbog ozljede preskočiti utakmicu s Portom.

Skupina E

Fenerbahče - Milan
Schalke - PSV

Dario Šimić najavljen je u sastavu Milana za utakmicu u kojem njegov klub gostuje u Istanbulu. Šimić je ove sezone vrlo malo igrao za Milan, tako da ovu utakmicu, u kojoj će zamijeniti ozljeđenog Cafua vidi kao priliku za dokazivanje.

Milan je u Skupini E drugoplasirana momčad s pet bodova, koliko ima i Schalke, dok je Fenerbahče posljednji na ljestvici s četiri boda. Turci bi u ovoj utakmici željeli uhvatiti priključak i uključiti se u utrku za plasman u daljnje natjecanje, dok bi bodovi Milanu puno značili za posljednju utakmicu u kojoj igraju sa Schalkeom.

U drugoj utakmici skupine E prvoplasirani PSV dolazi u goste Schalkeu, a ukoliko Nizozemci pobijede osigurat će mjesto u osmini finala Lige prvaka.

Skupina F

Real Madrid - Lyon
Rosenborg - Olympiacos

Real Madrid, koji je u posljednjoj utakmici na svom terenu poražen od Barcelone s visokih 3:0, dočekuje Lyon, prvoplasiranu momčad Skupine F, koja je u svim dosad odigranim utakmicama osvojila maksimalan broj bodova. Obje momčadi već su se plasirale u daljnje natjecanje, a ova bi utakmica mogla odlučivati o pobjedniku Skupine F.

Rosenborg će u utakmici u kojoj očekuje Olympiacos pokušati ponoviti rezultat iz prve utakmice u kojoj su na gostovanju pobijedili sa 3:1. Olimpiacos u dosadašnja četiri kola nije uspio osvojiti niti bod.

Skupina G

Anderlecht - Chelsea
Liverpool - Betis

Anderlecht, koji kao ni Olympiacos nije osvojio niti bod, dočekuje Chelsea koji bi pobjedom u Bruxellesu osigurao nastup u daljnjem natjecanju.

Prvoplasirani Liverpool dočekuje na Anfieldu Betis, a aktualni prvaci Europe ionako su osigurali prolaz u osminu finala s dosadašnje tri pobjede i jednim neriješenim rezultatom. U prošloj utakmici ove dvije momčadi Liverpool je u gostima slavio sa 2:1.

Skupina H

Porto - Glasgow Rangers
Inter - Artmedia

Pobijedi li Inter Artmediu osigurat će s dvanaest bodova nastup u daljnjem natjecanju. No, Artmedia, kao i Rangersi ima pet bodova i još uvijek je u utrci za plasman u osminu finala.

Rangersi su već dugo vremena u lošoj seriji, a ukoliko izgube od Porta, trener Alex McLeish navjerojatnije će morati napustiti klupu škotskog prvaka. Podsjetimo, Porto je jedinu pobjedu ostvario protiv prvoplasiranog Intera, u posljednjoj utakmici kod kuće.

Pročitajte više