A sada, klasik!

Foto: Guliver Images/Getty Images

FRANCUSKA, Poljska i Rusija - ovo su reprezentacije s kojima će Hrvatska igrati u drugom krugu rukometnog Eura. U nedjelju, 19. siječnja, čeka nas prava rukometna poslastica, spektakl, odnosno veliki rukometni derbi između Hrvatske i Francuske.

Utakmica protiv Francuza kao pravi test šampionskih ambicija

Hrvatska je uspješno položila prvi pravi ispit na rukometnom Euru. Nakon zagrijavanja s Bjelorusijom i Crnom Gorom, hrvatski rukometaši srušili su Švedsku te su u drugi krug turnira prenijeli četiri vrlo bitna boda. Stoga slobodno možemo napisati kako je Hrvatska jednom nogom u polufinalu Eura, ali za potvrdu tog uspjeha treba pobijediti ranije navedene reprezentacije. Utakmica protiv Francuske svakako će biti pravi test šampionskih ambicija za Duvnjaka i društvo, dok su Poljaci i Rusi vrlo nezgodne i agresivne ekipe.



Francuzi opasni u napadu, propusni u obrani
 

 
U najavi turnira pisali smo kako je Francuska stigla u Dansku bez stožernih igrača Bertranda Gillea i Xaviera Baracheta, dok su Jerome Fernandez i Thierry Omeyer ozlijeđeni stigli na prvenstvo. Legendarni Didier Dinart postao je desna ruka Claudea Oneste, a na njegovo mjesto u obrani stigao je Luka Karabatić.


Kad smo kod Karabatića, Nikola je u vrhunskoj formi. U tri odigrane utakmice šut mu je na 77 posto preciznosti, a do sada je postigao 17 golova. Osim toga, Karabatić je sa 18 asistencija ujedno i najbolji asistent kod Francuza. I dok su u napadu jednostavno nezaustavljivi, Francuzi imaju ogromne probleme u obrani koja nije čvrsta i neprobojna kao u Dinartovo vrijeme. U tri odigranje utakmice u skupini, Francuzi su primili 82 pogotka, jedan manje od Rusije! 

Szmal najveći adut Poljaka, Rusi ne bi trebali predstavljati problem


 
Rusija je na ovo prvenstvo stigla s mladom ekipom koju predvode iskusni Konstantin Igropulo, Pavel Atman, Oleg Skopintsev i Dmitry Kovalev. Rusi imaju veliki problem s tromom obranom i vratarima, Vadimom Bogdanovom i Igorom Levshinom, koji nisu baš u formi. To potvrđuje podatak kako su do sada primili 84 gola.

Poljaci, pak, nemaju problema s golmanima, jer je SlawomirSzmal u odličnoj formi. Jedan od najboljih vratara na svijetu drži visokih 39 posto obrana, a hrvatski rukometaši posebnu će pozornost morati posvetiti Krzysztofu Lijewskom koji je najbolji strijelac u poljskoj reprezentaciji s 11 golova.

Raspored:


 

Index sport zbog vas je i na Facebooku. Imamo više od 141 milijun razloga da i dalje budemo odgovorni i beskompromisni. Slobodno kritizirajte i hvalite, ali prije svega - podijelite s nama ono što smatrate bitnim, jer ništa nas ne pokreće bolje od velikih vijesti. Čekamo vas na našoj Facebook stranici.

Pročitajte više