ABA liga ukinula Final Four, Cibona i Beograđani podržali doigravanje

Foto: Hina

I NOVA sezona regionalne košarkaške ABA lige donosi nove promjene u sustavu natjecanja. Od nove sezone neće se više igrati "Final Four", već je uvedeno doigravanje, potvrdili su čelnici lige.

U doigravanju će sudjelovati četiri najbolje momčadi, polufinale će se igrati na dvije pobjede, dok će se finale igrati na tri pobjede. Polufinalna serija će se igrati u formatu 1-1-1, dok će se u finalu igrati 2-2-1. 

Predstavnici Cibone, Partizana, Crvene zvezde, Olimpije i Budućnosti pozdravili su uvođenje doigravanja ocjenivši potez vodstva lige 'dobrom odlukom zasnovanom na sportskim motivima'.

Generalni menadžer Cibone, aktualnog pobjednika regionalne lige, Domagoj Čavlović smatra kako je uvođenje doigravanja logična posljednica.

"Vjerujem kako će ovaj potez pobuditi još veći interes kod navijača. Ova je odluka donesena u interesu sporta," kazao je Čavlović.

Generalni menadžer ljubljanske Olimpije Matevž Zupančič istaknuo je kako će promjena sustava natjecanja povećati atraktivnost lige.

"Kada se u više utakmica odlučuje o prvaku, to je najbolji 'filter' i garancija da će najkvalitetnija ekipa zaista i postati pobjednik."

U beogradskom Partizanu smatraju kako je 'play off' najpošteniji način odlučivanja o prvaku.

"Nema sumnje kako je to prava sportska odluka. Doigravanje je najpošteniji način da se odluči pitanje prvaka. Morat ćemo mijenjati kalendare u drugim natjecanjima, ali uvjeren sam kako ćemo uspjeti," dodao je direktor Partizana Dragan Todorić.

Pročitajte više