Alen Halilović pogodio stativu u debiju za Barcelonu

index, FC Barcelona

ALEN HALILOVIĆ debitirao je za Barcelonu u pobjedi kod Elchea 0:4 u Kupu kralja. S ukupnih 9:0 Barca je prošla u četvrtfinale u kojem će igrati protiv madridskog Atletica. U prvom službenom nastupu za katalonski klub Halilović je zatresao okvir gola i predstavio se u sjajnom svijetlu.
 
Barcelona je u prvom susretu osmine finala pobijedila Elche s 5:0, pa je Luis Enrique u uzvratu odmarao čak devet prvotimaca. Utakmicu su propustili Bravo, Alba, Alves, Mascherano, Busquets, Iniesta, Messi, Neymar i Suarez, a jedini standardni igrači koji su na popisu za utakmicu su bili Rakitić (nije ulazio s klupe) i Pique. Enrique je za Elche, osim Halilovića, prijavio još pet nogometaša iz B momčadi.
 
"Hrvatski Messi" istrčao s Messijevim brojem na leđima

 
Halilović je svoju priliku čekao s klupe sve do 62. minute kada je ušao umjesto odličnog Adame Traorea, i to s brojem 30 na leđima, istim kojeg je nosio Lionel Messi na svom debiju.
 
I strani tv-komentatori u prvih nekoliko minuta vidjeli su o kakvom se talentu radi, a kada je u 69. minuti pogodio stativu krasnim udarcem sa 16 metara izmamio je i prve ovacije s tribina.




Odlična predstava Barcine mladosti je najvažnije što su španjolski mediji zabilježili s utakmice. Neizvjesnost je rješena u prvoj utakmici, a i "rezerve" su u uzvratu već nakon prvih 45 minuta imale sigurnih 3:0.

Barcelona je povela golom francuskog braniča Mathieua u 21. minuti, a u 40. je nakon brze kontre Sergio Roberto zabio sjajan gol sa 18 metara u dalji kut za 2:0. Samo dvije minute kasnije domaćin je potopljen jedanaestercem kojeg je uspješno izveo Pedro.

Mario Pašalić i u drugoj utakmici s Barcelonom igrao je od prve minute i kroz sredinu vodio igru Elchea, no iako se iskazao i u napadu i u obrani, nije uspio probiti Barcinu obranu.

Halilović režirao četvrti gol
 

 
U 62. minuti Pašalić je izašao, a Halilović ušao umjesto Adamea Traorea koji je također zaradio pohvale. Bivši najmlađi debitant HNL-a oduševio je prvim potezima na travnjaku u dresu Barcelone, u 67. je odlično proigrao Roberta koji se nije najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu. Dvije minute kasnije zatresao je stativu udarcem s vrha šesnaesterca, a zatim se odvažio asistirati suigračima petom.

U završnici je ter Stagen obranio najbolje dvije prilike domaćih i dva uzastopna udarca sa 15-ak metara, a Katalonci su onda zaključili priču.

Halilović je u sudačkoj nadoknadi primio loptu na 18 metara, okrenuo se oko nje i gurnuo Douglasu iza leđa Elcheove obrane, ovaj je dodao u sredinu Adrianu koji zabija za konačnih 0:4.

"Halilović zbilja izgleda kao igrač Barcelone", bio je zaključak britanskih tv-komentatora.

Halilović je prošlog ljeta, nakon dolaska iz Dinama, prošao pripreme s Enriqueovom prvom momčadi, dijelio svlačionicu s Messijem, Iniestom, Rakitićem i Suarezom, a u 15 nastupa za B momčad u drugoj ligi oduševio je s dva fantastična gola. 
 
Barceloni je s početkom nove godine potvrđena kazna FIFA-e zbog koje godinu dana klub ne smije dovesti niti jednog igrača. Zato se Luis Enrique okrenuo mladoj momčadi u kojoj će tražiti kandidate za prvu ekipu za sljedeće mjeseci pod sankcijama. Halilović je pokazao da se na njega može računati, ali konkurencija je žestoka i u sljedećem nastupu od njega se neće očekivati ništa manje. Gusti raspored u zimsko-proljetnom periodu mogao bi Haliloviću donijeti više prilika s prvom momčadi.
 

Elche - Barcelona 0:4

 

 
 
 Sastavi:
 

Pročitajte više