Alilović i Šterbik najavili bitku za prvo mjesto: "Idemo se potuć` i pobijedit`!"

Foto: AFP

HRVATSKA od 19:00 igra protiv Španjolske posljednju utakmicu u skupini Svjetskog rukometnog prvenstva. S domaćinima momčad Slavka Goluže igra za prvo mjesto u skupini.

> "Luka, dođi gledati pobjedu nad Španjolskom, da u svlačionicu Reala uđeš kao gospodin"

> Za nagradu čekaju - Francuzi, ali kalkulacija nema!

> Goluža: Francuzi? Ma može!

> Montoro: Pobijedit ćemo Hrvatsku zato jer smo bolji, ne jer se bojimo Francuske

Ključ pobjede, kako smo više puta čuli iz hrvatskog tabora, je čvrsta obrana, a bit će važna i forma vratara. Mirko Alilović opet igra u odličnoj formi. Između njega i odličnog Arpada Šterbika vodit će se napeta borba u skupljanju obrana.

"Oni su favoriti jer su domaćini. Idu po medalju, to im je jedini cilj. Pritisak je zato na njima, no vidimo šansu za dva boda i prvo mjesto u skupini", rekao je Alilović i dodao:

"Nema previše tajni među nama, igrali smo s njima par puta na zadnjim natjecanjima. Pobijedit će onaj koji će imati čvršću obranu i tko će lakše postizati golove".

"Idemo se potuć` i pobijedit`", završio je čuvar hrvatske mreže.

Šterbik: Nema pritiska, treba nam rano vodstvo!

S druge strane stajat će Mađar, rođen u Jugoslaviji, čiji je dres nekada nosio. Danas golman "ponosa Katalonije" igra pod zastavom Španjolske.

"Hrvatska je vrlo jaka momčad, teško je igrati protiv njihove 6-0 obrane. Moramo ostati koncentrirani u obrani i pokušati zabiti lake golove. Važno je da što prije preuzmemo vodstvo da mirnije uđemo u završnicu utakmice", rekao je Šterbik. Na pitanje o pritisku, odmahuje rukom...

"Ne, nema pritiska. Moramo dati sve od sebe i vidjeti kamo ćemo doći".
 

Pročitajte više