Almeria i Real Socieadad golijadom reprizirali El Clasico

Foto: Gulliver Image/ Getty Images
 
U NEDJELJU  navečer imali smo čast i zadovoljstvo prisustvovati jednom od najzanimljivijih i događanjima najbogatijih El Clasica u posljednjih nekoliko godina. Utakmica prepuna preokreta, sjajnih poteza i što je najvažnije, golova izmamila je osmijehe svim ljubiteljima nogometa na kugli zemaljskoj.
 
No, niti 24 sata kasnije, sličnu utakmicu, naravno, uz puno manje glamura  u sklopu 29. kola Primere odigrali su Almeria i Real Sociedad. Utakmica je završila identičnim rezultatom El Clasica, 4:3, a slavila je Almeria.
 
Sociedad je dva puta imao prednost, 1:0 i 2:1 golovima Carlosa Vele i Imanola Agirretxea, no Almeria je baš kao i u nedjelju Barca uporno sustizala prednost suparnika, da bi na kraju i slavila.
 
Prvo je Jose Antonio Verza zabio dva gola za preokret i vodstvo Almerije 3:2, da bi u 85 minuti izjednačio Bergara. I kad se činilo da će utakmica završiti 3:3, što bi po prikazanoj igri bilo možda i najpravednije, u sudačkoj nadoknadi ukazao se Hicham koji je zabio možda i spasonosni gol za Almeriju jer je ovom pobjedom pobjegla iz zone ispadanja.
 
Real Sociedad drži odlično šesto mjesto s bodom manje od Rakitićeve Seville.
 

 

 

Pročitajte više