Alonso: Sada ćemo uživati, a kasnije razmišljati kako zaustaviti Ronalda

XABI ALONSO je u svom 100. nastupu za Španjolsku zabio dva gola Francuzima i omogućio "Furiji" polufinale Europskog prvenstva protiv susjeda Portugalaca.

"Cijela momčad je bila fenomenalna. Kada smo postigli rani pogodak to nam je dalo krila i olakšalo stvari u nastavku susreta. Sretan sam što sam svoj 100. nastup za reprezentaciju obilježio s dva pogotka. Znali smo da je nakon grupe svaka utakmica na život ili smrt, pa smo podigli razinu svoje igre. Kontrolirali smo cijelu utakmicu. Sada ćemo malo uživati prije nego počnemo misliti o Portugalu", rekao je junak Alonso, a zatim se osvrnuo na klupskog kolegu Cristiana Ronaldo protiv kojeg će igrati u polufinalu.

"Znamo koliko vrijedi momčadi i koliko je dobar kao individualac. Nastojat ćemo ga zaustaviti."

Sergio Ramos smatra da će polufinale protiv Portugala biti veliki izazov za Španjolsku

"Zaslužili smo pobjedu i polufinale. Nama je svaka utakmica finale, Portugal je na Euru igrao jako dobro i utakmica s njima biće veliki izazov za nas."

Lijevi bočni nogometaš Španjolske, Jordi Alba, odlično se uklopio u momčad aktualnih svjetskih i europskih prvaka.

"Sretni smo zbog pobjede. Bilo je teško protiv Francuza koji se znaju braniti i brzo napadati. Od prvog dana sam se uklopio u momčad i atmosfera u našoj svlačionici je sjajna", izjavio je nogometaš Valencije.

Del Bosque: Željeli smo dominirati i zbog toga smo igrali bez napadača

"Mislim da je rezultat bio pravedan. Francuska nije imala puno prilika, a mi smo kontrolirali igru većim dijelom utakmice. Bili smo koncentrirani i više željeli pobjedu", rekao je španjolski izbornik Del Bosque koji je objasnio svoju odluku da utakmicu počne bez napadača.

"Željeli smo dominirati i imati veći posjed lopte pa smo zato počeli utakmicu bez klasičnog napadača. Igrali smo s tri ofenzivna nogometaša Fabregasom, Silvom i Iniestom, koji su imali u svakom trenutku pomoć suigrača, što nam se na kraju isplatilo."

Laurent Blanc, francuski izbornik, žali što se na poluvrijeme nije otišlo bez golova.

"Imali smo plan i pokazali smo vrlo dobar kolektiv večeras. Puno smo pokrivali, popunjavali smo praznine u obrani jako dobro i čekali smo svoju priliku. Šteta što su zabili iz prve prave prilike. Nakon toga su nam sakrili loptu i bilo je jako teško. Da je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 0:0, kako smo planirali, vjerujem da bi u nastavak ušli s većom dozom morala i da bi imali puno veće šanse za prolazak dalje" – izjavio je Blanc nakon ispadanja s prvenstva i zatim pohvalio svoju momčad.

"Momci su dali i posljednji atom snage. Znate, protiv Španjolske je jako teško igrati... Odlučili smo blokirati njihovu lijevu stranu napada, onu jaču, ali nismo uspjeli."

Karim Benzema je bio veliki francuski adut za Europsko prvenstvo, ali je nastjecanje završio bez postignutog pogotka.

"Ništa, nema se previše toga za reći. Izgubili smo od najbolje momčadi na svijetu. U pojedinim trenucima utakmice smo bili bolji. Mislim da smo zbilja odigrali dosta dobro, no na kraju se pamti samo rezultat. Razočarani smo, jasno, jer smo na kraju utakmice ipak znali da smo i bolje mogli proći u ovih 90 minuta."

Benzema je izjavio da nije razočaran što nije niti jednom, u četiri utakmice, zatresao suparničku mrežu.

"Ne, niti malo. Jedino sam razočaran što je momčad ispala."

Samir Nasri, veznjak francuske reprezentacije, napao je novinare nakon što su ga upitali za komentar poraza od Španjolske.

"Vi samo tražite neke priče", zagalamio je nogometaš Manchester Cityja na okupljene novinare, a zatim im uputio i nekoliko sočnih psovki.

Pročitajte više