Alžir slavi Vahu i povijesni uspjeh! Remijem protiv Rusije izborili osminu finala

Foto: Hina

ALŽIR je remijem protiv Rusije (1:1) izborio osminu finala Svjetskog prvenstva. Završio je drugi u skupini H iza Belgije koja je pobijedila Južnu Koreju s 1:0.

Alžir je katastrofalno počeo najveću utakmicu u svojoj povijesti i našao se u rezultatskom minusu već od šeste minute. Kokorin je fantastičnim skokom i odličnim udarcem glavom s desetak metara doveo Rusiju u vodstvo. S tim rezultatom Rusi su bili u osmini finala jer je Alžiru bio potreban najmanje bod.

 

Nakon početnog šoka Alžir se uspio oporaviti i iz prekida zaprijetiti ruskom golu, no vratar Akinfeev je zaustavio dva udarca glavom Slimanija.

U drugom dijelu alžirski izbornik Vahid Halilhodžić nije odustajao od svoje taktike i čekao je pogrešku Rusa. I dočekao ju je. U 60. minuti nakon jednog ubačaja Akinfeev je loše reagirao, a Slimani glavom poslao loptu u praznu mrežu.

Rusima je ostalo pola sata da postignu pogodak za osminu finala, ali nisu niti jednom zaprijetili Alžircima koji su nakon posljednjeg sučevog zvižduka desetak minuta na travnjaku proslavljali prvi plasman u nokaut fazu Svjetskog prvenstva u svojoj povijesti. Halilhodžić je zaplakao nakon što je u debiju na SP-u odveo Alžir u drugi krug, a priliku je protiv Rusije u sudačkoj nadoknadi dobio i Dinamov napadač Soudani.

Belgija je natjecanje u skupini H završila s maksimalnih devet bodova. Alžir ide dalje s četiri boda, a Rusi kući s dva. Posljednja je završila Južna Koreja s jednim osvojenim bodom.

U osmini finala Alžir će igrati protiv Njemačke, pobjednika skupine G.

Sastavi:

 

Pročitajte više