Ancelotti: Ne zanima me u kakvim su odnosima Mourinho i Ronaldo

Foto: Screenshot

IAKO je Jose Mourinho demantirao napise u engleskim medijima prema kojima Chelsea čini sve da dovede Cristiana Ronalda na Stamford Bridge i premda je kontroverzni Portugalac porekao da se i dan danas nalazi u bliskim kontaktima s Ronaldom, mnogi upitnici su ostali. A engleski mediji, kakvi jesu, drski i provokativni, nanjušili su dobru priču, jer gdje ima dima, ima i vatre. Posebice nakon što je Mourinho nedvosmisleno i sasvim otvoreno priznao da bi se rado ponovo vratio u Madrid i sjeo na klupu kraljevskog kluba.

>Mourinho o povratku u Real: Vratio bih se bez previše

I nije trebalo puno čekati da na sve ovo nešto kaže i trener Reala Carlo Ancelotti.

''Mene se cijela ta priča, bila ona istinita ili ne, ni najmanje ne tiče. Mourinho je sjajan trener i on može raditi u svakom klubu na svijetu, no ja sam trener Reala i sve ostalo je manje bitno'', rekao je Talijan te se osvrnuo na odnos između dvojice Portugalaca:

''Nemam pojma kakav odnosi njih dvojica imaju i ne zanima me. To su privatni odnosi dvojice ljudi koji nemaju nikakve veze s Realom. A što se tiče priče da se Jose želi vratiti u Madrid, zaista ne znam ništa o tome''.

Naravno, brojne novinare je zanimalo Ancelottijevo objašnjenje katastrofalnog početka sezone u Primeri, no talijanski trener je pokušao smiriti tenzije i zauzdati paniku:

''Ne razumijem otkud panika i nedostatak povjerenja u ovo momčad. Lani smo osvojili naslov prvaka Europe i uvjeren sam da to možemo ponoviti i ove godine. Borit ćemo se na svim frontovima i bit ćemo u igri do samog kraja. Ono što nam je potrebno, to je samo malo više strpljenja i vjere u ovu ekipu. Mi ne razmišljamo što rade Barcelona i Atletico, gube li ili pobjeđuju. Oni nas zanimaju. Mi moramo biti fokusirani samo na sebe i svoju igru i raditi na taktičkoj i fizičkoj spremi''.

Uzroke lošeg ulaska u sezonu objasnio je činjenicom da su se mnogi igrači nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu kasno priključili pripremama i da momčad, posebice novi igrači još nisu dovoljno uigrani s ostatkom momčadi.

''Ipak, uvjeren sam da ćemo su vrlo brzo vratiti navici pobjeđivanja. A moj zadatak je da momčad motiviram, da pronađem pravu kemiju u ekipi, a najbolji način za to su rotacije'', zaključio je Ancelotti.

 

 

Pročitajte više