Ancelotti: Odradili smo 60 dobrih i 30 loših minuta

Foto: Guliver Image/Getty Images

CARLO ANCELOTTI nije uspio sa svojim Realom izvući pozitivan rezultat na Camp Nouu, domaćini su na kraju slavili 2:1 pogocima Mathieua i Suareza.
 
 
"Bio je ovo meč dvije sjajne momčadi. Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, dok u drugom dijelu više nismo igrali kao momčad. Mogu reći da smo odradili 60 dobrih minuta i 30 loših. Igrali smo odlično sve do trenutka kad smo primili drugi gol.
 
Od tada je utakmica postala izuzetno teška za nas. Šteta, jer prvo poluvrijeme smo odigrali zaista odlično, kontrolirali smo igru, bili dobri u obrani, no na kraju nismo imali mentalnu snagu da izborimo barem bod. Počeli smo s igrati na duge lopte, jednostavno smo ostali bez ideje u igri", rekao je Ancelotti poslije poraza.
 
 "Mislim da pad u igri nije došao zbog fizičke spreme već zbog glave. Nismo ništa mijenjali u odnosu na prvih sat vremena, ali jednostavno nije išlo pred kraj susreta."
 
 "Nedostajalo nam je mirnoće i hladne glave, a Barcelona je igrala zaista dobro kako je susret odmicao", nastavio je i dotaknuo se i hrvatskog veznjaka:
 
 "Kroos i Modrić su odradili veliki posao, što je bilo vrlo važno za nas, i jasno mi je da su prema kraju susreta bili umorni."
 
Ancelotti smatra da je Real zaslužio barem bod:
 
''Bili smo bolji veći dio utakmice, no na posljednjih pola sata nismo imali odgovor na njihove kontre. Mislim da su obje momčadi zaslužile po bod, no na kraju Barca je ta koja je slavila. Odlična su momčad, imaju fantastična rješenja. Suarez je maestralan igrač, način kako se izborio za šut kod gola impresivan je. Ne bih tu krivio našu obranu, bio je to potez velemajstora.''
 
Real sad zaostaje Za Barcelonom četiri boda, deset kola prije kraja prvenstva, no Don Carlo se ne misli predati:
 
"Moramo nastaviti igrati kao danas, u teškoj smo situaciji u ligi, ali ne smijemo odustati. Moramo nastaviti s našom igrom. Barcelona sad ima veliku prednost, no u nogometu je sve moguće. Od naslova ne odustajemo i Liga prvaka nam neće biti prioritet u odnosu na Primeru. Oba natjecanja su nam jednako važna", zaključak je Talijana.
 
 

Pročitajte više