Ancelotti: Sezonu nam je uništila ozljeda Modrića

Foto: Hina

POBJEDOM nad Atleticom 1:0 , Barcelona je kolo prije kraja prvenstva i matematički osigurala naslov prvaka Španjolske, tako da igračima Reala uvjerljiva 4:1 pobjeda na gostovanju kod Espanyola ne znači ništa.
 
Ronaldo i društvo nadali su se da će se Barca spotaknuti kod branitelja naslova, no to se ipak nije dogodio. Čarobni Messi bio je prejak i naslov je otišao u Kataloniju.
 
Trener Reala Carlo Ancelotti pokušao je nakon utakmice objasniti razloge neuspješne sezone, jer godina bez trofeja, za Real je promašena godina.
 
> Barca je prvak Španjolske: Fantastični Messi donio naslov
 
"Igrači su odigrali dobro, a nije ih bilo jednostavno motivirati. Zadnjoj utakmici moramo pristupiti profesionalno, igrati uzdignute glave, nismo trijumfirali, ali smo se borili", rekao je nakon utakmice u Barceloni trener Reala Carlo Ancelotti te je čestitao velikom rivalu:
 
"Želio bih čestitati Barceloni i svom kolegi Luisu Enriqueu. Stanje nije pozitivno, nismo uspjeli. Imali smo jako dobar prvi dio sezone, ali drugi je bio kompliciraniji.

Ancelotti je otkrio razloge Realove promašene sezone.
 
"Ozljede su nam nanijele štetu, pogotovo Modrićeva. Iako smo i u utakmicama s Iscom, Jamesom i Kroosom igrali dobro i pobjeđivali. Modrić je bio ozlijeđen veći dio sezone i to je bio hendikep koji nismo mogli nadoknaditi'', rekao je Talijan te je otkrio planove za sljedeću sezonu:
 
"Sljedeće sezone želim osvojiti najvažnije natjecanje, a to je Liga prvaka, ali želim i naslov prvaka lige. Ove godine smo bili jako blizu, pokušat ćemo ponovo".
 
Ancelotti ipak ostaje u Madridu

Iako su španjolski mediji prošlog tjedna otpisivali Ancelottija, a Talijan rekao da želi ostati, no ovisi o zadovoljstvu čelnika kluba Florentina Pereza. U Realu su navodno spremni zadržati Ancelottija zato jer trenutno nemaju boljih opcija na tržištu od iskusnog trofejnog stručnjaka koji je navikao na rad s najvećim svjetskim zvijezdama.

Podršku su treneru dali i igrači, Marcelo je nakon utakmice s Espanyolom rekao: "Nadam se da će Ancelotti ostati. Nevjerojatan je menadžer i dao je nama igračima veliku podršku. Nismo osvojili naslov, ali sada se morao podići i nastaviti raditi za sljedeću sezonu.

Ovu sezonu Real će zatvoriti na svom stadionu protiv Getafea.

Simeone: Real treba zadržati Ancelottija
 
Trener sada bivših prvaka Atletica Diego Simeone osvrnuo se na rivale iz Reala i poručio im da zadrže Carla Ancelottija.

"Ancelotti je fantastičan trener i velik čovjeka. Očito je da će Real izgubiti važnu figuru, ako ga puste, jer on je bio osoba koja je ujedinila momčad. Ako Ancelotti ode, Madrid će biti na gubitku", rekao je Simeone.
 

Pročitajte više