Ancelotti dobio otkaz!

Foto: Hina

REAL MADRID je otpustio trenera Carla Ancelottija, dva dana nakon posljednje službene utakmice "kraljevskog" kluba u sezoni u kojoj nije osvojio niti jedan trofej.

"Izvršni odbor odlučio je razriješiti Carla Ancelottija njegovih dužnosti", objavio je predsjednik Reala Florentino Perez.

"Sljedećeg tjedna objavit ćemo ime novog trenera", poručili su iz "kraljevskog kluba".

Ancelotti je na klupu Reala stigao u ljeto 2013. godine, te je u prvoj sezoni vodio momčad do jubilarnog 10. naslova europskog prvaka, a usto je osvojio i španjolski Kup. No, ove sezone Real je u Ligi prvaka ispao u polufinalu od Juventusa, u domaćem je prvenstvu zauzeo drugo mjesto s četiri boda manje od najvećeg rivala Barcelone, dok je u domaćem Kupu ispao u osmini finala od gradskog suparnika Atletica.

Ugovor Talijana i Reala trajao je do 30. lipnja, ali očito su u klubu već sigurni da imaju dostojnog nasljednika.

"Bila je ovo teška odluka za upravu kluba, ali nismo ovdje da bismo donosili lake odluke. U Realu su zahtjevi visoki i treba nam novi impuls. Sljedećeg tjedna imat ćemo novog trenera", rekao je Perez.

"Rado ću pamtiti dvije godine u Real Madridu. Hvala klubu i navijačima", kratko je poručio Ancelotti putem društvenih mreža.

Ancelotti najuspješniji trener u Realovoj povijesti

"Zahvalili smo Carlu na svemu što je napravio. Razgovarali smo s njim, čovjek je, razumije odluku i rastajemo se u dobrim odnosima. Jedna stvar su osobni, a druga profesionalni odnosi", dodao je čelnik Reala.

Nakon što ga je uspio oteti PSG-u, Perez je Ancelottija ovim riječima predstavio madridskim navijačima: "On će nas dovesti do svetog cilja, do Lige prvaka. Predstavljam vam Carla Ancelottija", rekao je Perez.

"Moj cilj je jasan! Real Madrid je najprestižniji klub na svijetu i njegov je zadatak pobjeđivati, ali i igrati spektakularan nogomet", rekao je Carlo na predstavljanju i donio "kraljevskom klubu" desetu Ligu prvaka. U njegovom mandatu na Santiago Bernabeu stigli su Gareth Bale za rekordnu svotu novca, Isco, James Rodriguez i Toni Kroos.

Na klupi Reala Ancelotti je postao prvi trener koji je s pet različitih klubova igrao četvrtfinale Lige prvaka, a ponio je i titulu najuspješnijeg trenera Reala u povijesti po nekoliko pokazatelja: golova po utakmici, bodova po utakmici, broju pobjeda u prvih 100 utakmica, te u broju trofeja u jednoj godini. Upisao je i rekordne 22 uzastupne pobjede, najviše u povijesti španjolske lige.

Ancelotti o Modriću: Luka je mozak Reala i duša Realove igre

Luka Modrić pod Talijanom je igrao jako važnu ulogu, što se najbolje vidjelo u utakmicama koje je Real morao igrati bez ozlijeđenog hrvatskog veznjaka ove sezone. Luka je priznao da je pod Ancelottijem igrao najbolji nogomet u karijeri i želio je da ostane na klupi.
 
"Luka je mozak Reala, duša Realove igre", hvalio je svog hrvatskog miljenika iskusni trener čiji bi se odlazak mogao negativno odraziti na Lukinu karijeru, ovisno o tome tko preuzme njegovo mjesto.

Madridski list "Marca" najavila je smjenu Ancelottija još prije dva mjeseca, kada je Perez tvrdio da novinari lažu, a Ancelotti sigurno ostaje na klupi. "Marca" je tada odgovorila da je na isti način demantirao i najavu Mourinhove smjene, a sada se vidjelo tko je bio u pravu.

Igrači stali uz Ancelottija

Ancelottija su igrači zavoljeli, a Ronaldo i Marcelo javno su mu pružili podršku posljednjih dana.

"Momčad je iskazala podršku treneru. Nije mi to smetalo, dobro je da su to napravili i iskazali svoje poštovanje i odanost", kaže Perez koji se ne boji pobune u svlačionici.

"Sljedeći trener trebao bi znati kastiljski": Sve upućuje na Rafu Beniteza

Kao mogući Ancelottijevi nasljednici spominju se aktualni trener Napolija Rafael Benitez, dosadašnji trener Borussije iz Dortmunda Juergen Klopp, te bivši igrač Reala Michel.

"Bilo bi dobro da sljedeći trener govori kastiljski jezik", natuknuo je Perez usmjerivši javnost i medije na Rafu Beniteza čiji je menadžer prije samo par dana potvrdio kako Rafa takvu ponudu neće odbiti.

Pročitajte više