Andre Villas-Boas - pogreška skuplja i od Torresa

NA NASLOVNIM stranama engleskih medija je vijest da je Chelsea ostao bez trenera i reakcije na otkaz Andreu Villas-Boasu. Portugalac je prošlo ljeto doveden kao "mali Mourinho", ali se pokazao kao veliki promašaj - Chelsea je tek peta momčad sa 20 bodova zaostatka iza Cityja, a u osmini finala Lige prvaka mora nadoknaditi 1:3 protiv Napolija. Subotnji poraz od WBA-a Villasa-Boasa je došao glave.

> Chelsea je sramota za Premierligu"

> Ivković: Chelsea je prije trenera trebao potjerati Lamparda, Terryja i Drogbu

> Avram Grant: Abramovič je Villas-Boasu dao sve što treba da bude prvak Europe

> Mourinho se vraća u Chelsea, Villas-Boas preuzima Inter!?

> Zbogom Mini Mou. Nikome neće previše nedostajati

The Sun je već tjednima "lobirao" za otkaz Portugalcu pa ne čudi što uz vijest dodali "napokon". Navode da je riječ o pogrešci od 50 milijuna funti, ali se ne radi o Torresu.

"Prošlog lipnja Abramovič je ulupao 13,3 milijuna funti samo da Villasa-Boasa oslobodi ugovora s Portom. Potrošio je više od deset milijuna da bi isplatio bivšeg trenera Carla Ancelottija i njegove pomoćnike. Villas-Boas je bio trener samo 36 tjedana i imao 90 tisuća funti tjedno za što je dobio 3,5 milijuna u 40 utakmica. Abramovič će sad morati platiti 11 milijuna funti samo da se riješi Portugalca. Tome dodajte novac potreban za novog trenera i dolazite do brojke koja premašuje 50 milijuna funti koliko je plaćen Torres prošle godine", piše The Sun.

Anelka i Alex pobjegli

Ugledni BBC je Villas-Boasu izbrojio brojne grijehe.

"Villas-Boas je imao težak odnos sa starijim igračima u Chelseaju od kojih su neki samo malo mlađi o njega. Nicolas Anelka i iskusni branič Alex su napustili klub pod njegovim vodstvom, a Frank Lampard koji je izostavljen iz momčadi je rekao da situacija 'nije bila idealna'. Villas-Boas je u prosincu priznao da Chelsea više ne može osvojiti Premierligu nakon što su mu protivnici pobjegli na 11 bodova."

Abramovič za otkaz okrivio igrače

Daily Mail piše da je Roman Abramovič upozorio i igrače.

"U nedjelju je Abramovič okupio nezadovoljnike iz svlačionice i okrivio ih za otkaz Villas-Boasu. Abramovič je igračima rekao da su izravni krivci za otkaz i poručio da će u Chelseaju biti velikih promjena na ljeto", navodi Daily Mail.

Guardian piše da će Chelsea kontaktirati Josea Mourinha i Pepea Guardiolu i ponuditi im da na ljeto preuzmu momčad. Kao mogući kandidati još se spominju dva nezaposlena trenera - Rafael Benitez i Fabio Capello.

Prve izjave Villas-Boasa nakon otkaza tek se očekuju.

Pročitajte više