Andrej Kramarić reklamira HNL na europskim naslovnicama

Foto: Screenshot

NIJE ni polovica studenoga, a napadač Rijeke i hrvatske reprezentacije Andrej Kramarić već je zabio 27 golova u svim natjecanjima u kojima je igrao ove sezone i prosijek mu je sjajnih 1,12 golova po utakmici.
 
>>> OPŠIRNIJE: Kramarić na tragu najvećih golgetera Europe
 
U HNL je u 15 utakmica zabio čak 21 gol i kad tom nestvarnom učinku pridodamo da on te golove zabija na posve različite načine - bilo glavom, bilo nogom, što iz gužve što iz daljine - ne čudi da je Krama jedan od najtraženijih igrača Starog kontinenta. 

 
Tjednima smo pisali o klubovima koji ga po svaku cijenu žele dovesti, a među ostalima kao najozbiljniji su se spominjali Borussia Dortmund, Inter, Arsenal, Napoli. Nakon jučerašnjeg ''one man show'' predstave protiv Lokomotive, kad je zabio pet golova ( s tim da je onaj treći malo remek djelo i gol koji neodoljivo podsjeća na legendarni pogodak Karela Poborskog u četvrtfinalu EP 1996. protiv Portugala), ne čudi da su se u ozbiljnu licitaciju za Kramarićem uključili i Milan i Monaco.

 
Službene stranice talijanskog velikana danas pišu kako je Kramarić u jučerašnjem demoliranju Lokomotive dokazao da je riječ o nogometašu koji bi trebao obilježiti budućnost svjetskog nogometa. Napominju da je riječ o svestranom napadaču plemenita kova, kojeg posrnuli talijanski velikan mora dovesti misli li napraviti neki napredak.
 
Također ističu da je Kramarić trenutno četvrti igrač u poretku za Zlatnu kopačku, nagradu koja se dodjeljuje najboljem strijelcu Europe. Na prvom mjesto je tko bi drugi bio nego Cristiano Ronaldo, dok su iznenađujuće na drugom i trećem mjestu dvojica igrača iz estonske lige – Kabaeev i Subbotin.
 
Francuski mediji su također posvetili dosta pozornosti prekrasnoj Kraminoj večeri ističući kako u maloj Rijeci igra igrač velikog talenta i potencijala te kako je i Monaco pokazao interes za Rijekinim Majstorom.
 
U svakom slučaju, sljedeći prijelazni rok bit će zanimljiv kao nikad do sada. 
 
 
 

Pročitajte više