Anita u Newcastle za 8.5 milijuna eura, Saha novi igrač Sunderlanda



IZ NEWCASTLEA su potvrdili transfer nizozemskog veznjaka Vurnona Anite uz odštetu od 8.5 milijuna eura. Anita može igrati na poziciji centralnog i defenzivnog veznog, a potpisao je petogodišnji ugovor sa Svrakama. Zadovoljstvo sklopljenim poslom izrazio je menadžer Newcastlea Alan Pardew.

"Oduševljeni smo što smo uspjeli osigurati usluge Vurnona. On je iznimno talentirani nogometaš, sjajnih tehničkih sposobnosti, što je upravo ono što sam tražio u igraču. Budući da su mu tek 23 godine, nadam se da su pred njim najbolje godine upravo u Newcastleu", rekao je Pardew.

Anita je odigrao ključnu ulogu u osvajanju Ajaxovog naslova nizozemskog prvaka prošle sezone, a poznat je po svojoj sjajnoj radnoj etici i neumornosti. Postao je tako Nizozemac četvrto ovoljetno pojačanje Svraka. Prije Anite klubu su pristupili Francuz Romain Amalfitano, Australac Curtis Good i Burundijanac Gael Bigirimana.

Saha novi igrač Sunderlanda

Nekadašnji napadač Manchester Luis Saha novi je član Sunderlanda s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor. Saha je drugu polovicu prošle sezone odradio u Tottenhamu, a u Sunderland stiže kao slobodan igrač.

"Louis je napadač čije su sposobnosti dokazane na najvišoj razini i sa sobom donosi djelić iskustva iz vrhunskog nogometa. Siguran sam da će biti sjajan dodatak našoj momčadi u području u kojem nam je trebalo pojačanje i oduševljen sam što smo dovršili transfer prije prve utakmice nove sezone", komentirao je menadžer Sunderlanda Martin O'Neill.

Sahi će Sunderland biti sedmi različiti klub u karijeri nakon Metza, Newcastlea, Fulhama, Manchester Uniteda, Evertona i Tottenhama. Za francusku reprezentaciju je tijekom karijere skupio 20 nastupa i pritom zabio 4 gola.

Pročitajte više