Arsenal "odlično" krenuo u najavljeni lov na titulu

Foto: Guliver Image/Getty Images

AKO SE po jutru (i sastavu) dan poznaje, onda će Arsenal i ove godine ostati bez trofeja. U prvom kolu Premierlige bodove iz Londona odnijela je Aston Villa s 3:1.

Arsene Wenger, menadžer Arsenala, najavljivao je uoči sezone lov na titulu i velika pojačanja. U lov na naslov prvaka su krenuli porazom, a za pojačanja su potrošili 0 (nula) funti. Poveo je Arsenal protiv Ville već u šestoj minuti preko Girouda, ali su gosti do tri boda došli uz dva gola Bentekea i jedan Lune. Arsenal je posljednjih 25 minuta igrao s igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Koscielny.

Everton je s Nikicom Jelavićem u prvih jedanaest izborio remi kod Norwicha, bilo je 2:2. Za domaće su pogodili Whittaker i Van Wolfswinkel, a za Everton Barkley i Coleman. Jelavić je na terenu proveo 81 minutu nakon čega ga je zamijenio Kone.

Minimalne gostujuće pobjede od 1:0 ostvarili su Fulham protiv Sunderlanda i Southampton protiv WBA. Pobjedu Sunderlandu donio je Kasami, a Southamptonu Lambert iz jedanaesterca u posljednjoj minuti. Za Southampton je debitirao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, koji je odigrao cijelu utakmicu za klub u koji je ovog ljeta stigao iz Lyona. West Ham je golovima Colea i Nolana pobijedio novog premierligaša Cardiffa.

Ranije, u prvoj utakmici nove sezone Liverpool je golom Sturridgea pobijedio Stoke.

Pročitajte više