Arsenalu nova pljuska: Nakon Dinama, pobijedio ih i Chelsea

Foto: Guliver Image/Getty Images

U PRVOJ subotnjoj utakmici šestog kola Premiershipa, Chelsea je kao domaćin s 2:0 pobijedio Arsenal.

Za razliku od gostovanja u Zagrebu, gdje je igrao s pola udarnog sastava, na Stamford Bridge Wenger je poveo najbolje što ima, no ni to mu nije pomoglo. 

Golove za momčad Josea Mourinha postigli su Zouma u 54. minuti nakon sjajnog ubačaja Cesca Fabregasa te duboko u sudačkoj nadoknadi Eden Hazard.

Ipak, utakmicu je prelomilo isključenje Gabriela u 45. minuti zbog navodnog gaženja Diega Coste, premda smo dojma da je španjolski Brazilac isprovocirao crveni karton.

Do kraja utakmice Arsenal je ostao i bez Santija Cazorle, kojem je sudac pokazao drugi žuti karton u 79. minuti.

I jednima i drugima ova utakmica bila je prilika za iskupljenje. Momčad Josea Mourinha očajno je ušla u sezonu te je u prvih pet kola skupila samo četiri boda uz čak tri poraza.

Arsenal je trenutno četvrti, no navijače Topnika bolio je neočekivan poraz od Dinama u Ligi prvaka i vidjeli su gostovanje kod uzdrmanog Chelseaja kao priliku za iskupljenje. Međutim, Topnici su upisali drugi poraz u nizu.

S ovom pobjedom Chelsea se popeo na deseto mjesto, a Arsenal je ostao četvrti, no već popodne ga može prestići West Ham koji igra protiv Cityja.

 

 Pobjede i Bournemoutha i remi Leicestera

Bournemouth je kod kuće pobijedio Sunderland sa 2-0 golovima Calluma Wilsona (4) i Matta Ritchieja (9) u prvih deset minuta utakmice, a Newcastle je poražen od Watforda 1-2. Oba gola za Watford zabio je Odion Ighalo (10, 28).

Leicester je u gostima kod Stokea odigrao 2-2 i na drugom je mjestu sa 12 bodova. Stoke je vodio 2-0, ali Leicester je pogocima Mahreza (51-pen) i Vardyja (69) došao do remija. Hrvatski napadač Andrej Kramarić ponovno je sjedio na klupi za pričuve Leicestera

 Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više