Avram Grant: Abramovič je Villas-Boasu dao sve što treba da bude prvak Europe

AVRAM GRANT, trener Partizana, prokomentirao je smjenu trenera na Stamford Bridgeu. Izraelski stručnjak je 2008. naslijedio Josea Mourinha u Chelseaju i odveo ga do finala Lige prvaka i drugog mjesta u prvenstvu.

Grant smatra kako je vlasnik Roman Abramovič ispravno postupio kad se odlučio na smjenu Andrea Villas-Boasa.

"Abramovičev glavni cilj je postati prvak Europe. Nije dobro za momčad poput Chelsea da su samo jednom bili u finalu Lige prvaka. Dao vam je sve što trebate i rekao da radite posao. Jako, jako voli nogomet i potrošio je puno novca kako bi imao najbolju momčad", rekao je Grant za BBC.

Harry Redknapp, trener Tottenhama nije sretan zbog otkaza kolegi iz Londona.

"Šteta što je ostao bez posla, to ne želim nikome. Vratit će se, to neće biti kraj njegove karijere. Pred njim je još mnogo, mnogo godina", kaže Redknapp koji bi također mogao izgubiti trenutni posao, kako bi preuzeo englesku reprezentaciju.

Alex Ferguson koji je menadžer Uniteda više od 25 godina tvrdi da se od trenera zahtijeva uspjeh u jako kratkom roku.

"Vijest me nije zapravo iznenadila. Priprema u medijima vršena je dugo vremena i očito rezultati nisu bili povoljni za njega. Razočaravajuće je to zato što je on mlad menadžer. Kada ste mladi treba vam vremena, a očito je da u ovoj industriji ne dobijete baš puno vremena, što je tužno na neki način. Nadam se da će biti dobro jer ima veliki potencijal. Njegov rad u Portu je pokazao da ima potencijal, ali je Chelsea bio velik zadatak. Nadam se da će se uskoro vratiti u igru", kaže Škot.

Pročitajte više