Azarenka i Šarapova u finalu turnira u Stuttgartu

BJELORUSKINJA Viktorija Azarenka i Ruskinja Marija Šarapova igrat će u finalu WTA turnira u Stuttgartu. Prvi puta još od Wimbledona 2009. godine u polufinalu jednog WTA turnira našle su se najbolje četiri tenisačice sa svjetske ljestvice.

Prva tenisačica svijeta Azarenka nastavila je dominaciju nad Poljakinjom Agnieszkom Radwansko. Poljska tenisačica sve poraze ove sezone upisala je od Azarenke. Svoju protivnicu nakon poraza u četvrtfinalu Australian opena Rawanska je kritizirala zbog glasnih uzdaha tijekom mečeva. Čini se da zbog tih komentara Bjeloruskinja s posebnom motivacijom igra protiv Radwanske kojoj je u Stuttgartu nanijela i 10. poraz u 13 međusobnih dvoboja, te već peti ove godine.

Azarenka je njihov prvi ogled na zemlji riješila za sat i 17 minuta igre sa 6:1, 6:3. Prvi set je najbolja svjetska igračica osvojila uz čak 89 posto osvojenih poena nakon prvog servisa ne pruživši Radwanskoj niti jednu break-priliku. Nešto bolji otpor Poljakinja je pružila u drugoj dionici gdje je uspjela napraviti i jedan break za vodstvo 2-1, no Azarenka je kasnije dva puta oduzela servis i osvojila set sa 6-3.

Mnogo uzbudljiviji je bio drugi polufinalni meč u Porsche-Areni. Ruskinja Marija Šarapova nakon dva sata igre svladala je Čehinju Petru Kvitovu 6:4, 7:6.

Razlog poraza češka tenisačica treba tražiti u katastrofalnoj realizaciji prilika za oduzimanje servisa jer je u meču iskoristila samo jednu od čak jedanaest prilika za break. Šarapova je od sedam šansi realizirala dvije, te je ukupno osvojivši osam poena više u susretu (89-82) izborila finale i treći meč ove sezone s Azarenkom.

Prva i druga tenisačica svijeta igrale su osam puta, a bolja je Azarenka koja ima pet pobjeda, od čega su i dvije vrlo uvjerljive iz ove 2012. godine. U polufinalu Australian Openu bilo je 6:3, 6:0 a dva mjeseca kasnije u Indian Wellsu 6:2, 6:3. U jedinom njihovom dvoboju na zemljanoj podlozi Azarenka je predala kod vodstva 1:0 u setovima i 3:0 za Šarapovu u drugom.

WTA Stuttgart, polufinale:

Azarenka (1) – A. Radwanska (4) 6:1, 6:3

Šarapova (2) – Kvitova (3) 6:4, 7:6(3)

Pročitajte više