BBC očekuje ove zime Lovrena u Chelseaju

Foto: AFP

PRVOG siječnja startao je zimski prijelazni rok koji će trajati sve do ponoći 31. siječnja. Shodno tome, BBC-jev stručnjak Mark Lawrenson napravio je popis koji se bazira na principu "kome što treba", odnosno kojim klubovima nedostaje određeni profil igrača.

Lovren odlazi na Stamford Bridge?

BBC, odnosno Lawrenson, preporučuje Arsenalu da kupe igrača koji će biti vođa momčadi (Thierry Henry), te odličnog vratara (Pepe Reina), a ne bi im na odmet bio i jedan vrhunski napadač poput Fernanda Llorentea ili Davida Ville.

Što se tiče Chelseaja, BBC smatra kako i njima treba napadač(i).

"Chelsea treba napadače, a naročito ako klub napusti Daniel Sturridge, odnosno ako Romelu Lukaku ostane na posudbi u WBA-u. Traže se i vezni igrači, jer je Oriol Romeu izvan pogona do kraja sezone, John Mikel Obi odlazi na Afrički kup, a Frank Lampard više nije u planovima Rafe Beniteza", tvrdi BBC, koji među potencijalnim pojačanjima nudi i Dejana Lovrena. 

"Mancini, riješi se Balotellija!"

BBC za trenera aktualnog engleskog prvaka, Roberta Mancinija, ima samo jedan savjet - "prodaj Marija Balotellija!".

Manchester United trebao bi kupiti kvalitetnog lijevog beka, a kao prvi pick Alexa Fergusona nameće se Evertonov Leighton Baines. S druge strane, BBC tvrdi kako bi Everton najbolje prošao kada bi sačuvao trenutačnu momčad. "Ako Everton zadrži Bainesa i Fellainija to bi bio veliki uspjeh za Davida Moyesa. Isto tako, Sylvain Distin odličan je igrač, ali ima 35 godina. Idealna zamjena bio bi Joleon Lescott iz Cityja"

Reina u Arsenal, Begović u Liverpool?


Liverpool ove sezone ne briljira, a u BBC-jevoj analizi stoji kako bi Redsi trebali uzeti igrače koji mogu igrati u sistemu Brendana Rodgersa.

"Neshvatljiva je želja Redsa da na Anfield dovedu Daniela Sturridgea, sadašnjeg napadača Chelseaja. Netko kao Newcastleov Demba Ba savršeno bi se uklopio u Rodgersovu formaciju 4-2-3-1, a Liverpoolu bi trebao i lijevi bek jer Rodgers ne preferira tip igrača kao što je to Jose Enrique", smatraju Englezi, koji kao potencijalno pojačanje spominju i vratara BiH reprezentacije Asmira Begovića.

Tottenhamu treba napadač

Bivši klub Luke Modrića, Nike Kranjčara i Vedrana Ćorluke, Tottenham, trebao bi se pojačati u napadu, a kao potencijalna pojačanja spominju se Fernando Llorente, Willian te Portov veznjak Joao Moutinho.

Pročitajte više