Badelj: Sada znam kako igrati nogomet u Italiji

Foto: Hina

MILAN BADELJ uživa u dobroj formi u Fiorentini s kojom lovi naslov u Europa ligi i mjesto u vrhu Serije A. Prošlog tjedna s Violama je izborio osminu finala u EL i u derbiju na Giuseppe Meazzi porazio Inter. Večeras kod Juventusa igraju prvu utakmicu polufinala talijanskog kupa.

Badelj je u intervjuu za talijanske medije komentirao igru ove sezone nakon dolaska iz Bundeslige u Seriju A prošlog ljeta.

"Za mene je to bila velika promjena. Još učim o taktici u talijanskom nogometu, drugačije je nego u Njemačkoj. Prije sam bio suzdržan, bojao sam se raditi pogreške jer sam razmišljao o previše toga, ali nogomet je u duhu, u srcu i nogama", rekao je hrvatski veznjak. 

"Imao sam teških trenutaka, ali i tada sam smatrao da sam donio dobru odluku što sam došao ovdje, i pokušao sam se adaptirati. Sada se osjećam puno bolje i igram s više samopouzdanja", objašnjava Badelj.

Draže mu je kada može pomoći u napadu nego kada je vezan na svojoj polovici na zadnjem veznom, a ove sezone igrao je na više pozicija.

"Kada igram u sredini češće dolazim u prilike i mogu ići naprijed, što mi se sviđa. Trener na kraju bira, a meni je ustvari svejedno jer mislim da bolje razumijem kako igrati u Italiji", dodaje.

U borbi za Seriju A, Europa ligu i Kup, Badelj nije izbirljiv.

"Nema smisla birati. Idemo igrati pa ćemo vidjeti. Mogu samo reći da nam je cilj treće mjesto u ligi i ulazak u Ligu prvaka".

Pročitajte više