Bale pada pod teretom od 100 milijuna: Realu se ponavlja Modrić, samo tri puta skuplje!

Foto: Guliver Image/Getty Images

MODRIĆEV slučaj, odnosno cjeloljetna trakavica oko (ne)prelaska zvijezde Tottenhama, koja iskamči transfer tako što odbije trenirati sa Spursima, pa na Bernabeu dođe potpuno nespremna i neuigrana i za mnogo niže standarde od "galaktičkih", Real ništa nije naučio pameti.

Bale u Realu: Nespreman, neuigran, ozlijeđen, a prokleto skup

Štoviše, u odnosu na Modrića, s perjanicom Sjevernog Londona koju je zacrtao dovesti ovog ljeta, napravio je (barem za sada) tri puta skuplju, točnije 100-tinjak eura tešku grešku.

Ali dok je Realova zvijezda ljeta 2012. došla "samo" nespremna i neuigrana, Baleu u osvajanju naklonosti trenera, suigrača i navijača nikako ne pomažu dvije dodatne boljke - stalno je ozlijeđen i prelaskom u Real postao je najskuplji igrač u povijesti nogometa.

Ronaldo se uspješnije nosio s pritiskom milijuna eura i navijača

Za razliku od Ronalda, koji je također kao 24-godišnjak i s istim naslovom, ali za 6 milijuna eura manje, u Real došao prije četiri godine, na Baleu je očito kako se još uvijek ne može nositi s teretom od 100 milijuna koji ga pritišće.

Madridski novinari, koji su prije tri godine, kada je u Ligi prvaka sam pobjeđivao aktualnog pobjednika Intera o njemu pisali da je "građen poput vrhunskog srednjeprugaša, brz kao krilo u ragbiju i s brazilskim centaršutom", nakon njegove posljednje razočaravajuće predstave, El Clasica kod Barcelone, kada je zamijenjen već u 60. minuti, nazivaju ga "najgorim igračem derbija, koji igra bez imalo žara, a Real je puno bolji kada njega nema u momčadi".

Balea su španjolski novinari uzdizali u nebesa, a sada ga valjaju po blatu


Bale doista je zaslužio ranu zamjenu i na jednoj od utakmica sezone nije bio ni sjena nezaustavljivog bombardera od prije samo par mjeseci. Navijači Reala zamjeraju mu zato što je nakon dugo očekivanog potpisa za Real, manjak forme i spremnosti nije krenuo nadoknađivati vježbanjem za vrijeme stanke zbog kvalifikacijskih utakmica za SP, nego je na deset dragocjenih dana otišao u reprezentaciju Walesa (koja nije imala nikakvih izgleda za prolazak), u kojoj je protiv Makedonije sjedio na klupi, a protiv Srbije igrao pola sata.

Španjolci mu sada predbacuju i što je prelazak u Real nastojao ishoditi bojkotom treninga Tottenhama, jer kako kažu, taj njegov "osobni revolt protiv bivšeg kluba, zaslužan je za Baleovu lošu formu u Realu."

Umjesto da u Madridu nadoknađuje izgubljeno ljeto, grijao klupu Walesa na nebitnim utakmicama

Ali, krenulo je kao u snovima: Bale je u debiju za Real zabio kod jako dobrog Villarreala, nakon čega se željno očekivao njegov prvi nastup pred domaćom publikom protiv Getafea, kada je na zagrijavanju ozlijedio mišić, pa je pauzirao sve do madridskog derbija.

I na toj utakmici, njegova želja i pritisak da se pokaže na domaćem terenu protiv gradskog rivala, bili su važniji od stvarnog fizičkog stanja. Morao je izaći iz igre u drugom dijelu, nakon čega je zbog ozljede mišića propustio još nekoliko dana treniranja.


Tijekom sljedeće prvenstvene stanke zbog kvalifikacija za SP, prije dva tjedna, ozlijedio je leđa, govorilo se da je problem ozbiljniji, ali iz Reala su brže-bolje odgovorili kako će Bale biti potpuno spreman za Barcelonu.

Real je s Baleom izgubio dvije najvažnije utakmice jeseni

Zaigrao je na mjestu napadača, očigledno nespreman i bez ikakvog učinka zamijenjen je u 60. minuti. Bitno je dakle istaknuti kako je Real s Baleom u momčadi izgubio dvije najvažnije utakmice polusezone: prvenstvene derbije protiv Atletica i Barcelone.

Ali, moramo povući još jednu paralelu s Modrićem, koji je prošle sezone u prosincu proglašavan najvećim promašajem španjolskog prijelaznog roka, da bi u drugom dijelu prvenstva bio obasipan pohvalama. S Baleom bi trebao biti isti slučaj, jer kada se spremi, uigra i oporavi, morao bi dokazati koliko vrijedi, a to je neusporedivo više od onog što pokazuje.

Modrić se vratio u drugom dijelu prvenstva, Balea neće toliko dugo čekati

Baš tako, "mora" to dokazati, jer kada Real za nekoga plati 100 milijuna eura, onda isprike za loše nastupe nitko ne želi slušati. Dva mjeseca od dolaska u Madrid, najskuplji nogometaš u povijesti još nije odigrao cijelu utakmicu za svoj klub.

Pročitajte više