Balić: Ne osuđujte ih, četvrto mjesto je uspjeh!

Foto: Hina

IVANO BALIĆ, legenda svjetskog rukometa, bio je predaleko od hrvatske reprezentacije da bi svojim znanjem i iskustvom ikako pomogao Goluži i njegovoj momčadi prevladati najteže prepreke na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Prvi put nakon Balićevog odlaska iz reprezentacije Hrvatska se s velikog natjecanja vratila bez medalje. Mnogo toga navijači i javnost zamjeraju izborniku, ali još više aktualnom vodstvu HRS-a. Četvrto mjesto za mnoge je razočaravajuće, ali Balić ne misli tako.

"Žao mi je, stvarno, nadao sam se da će uzeti tu broncu . No, izgleda da je poraz od Danaca u polufinalu ipak ostavio prevelikog traga na njima. Ne treba ih sad osuđivati, ne treba niti ništa loše pisati, došli su do polufinala, među četiri najbolje momčadi Europe i to je uspjeh", poručio je Ivano Balić u svojoj analizi za Sportske novosti.

"Preživjet će, preživjeli su i gore stvari od ovoga, pa će i ovo", hrabri nekadašnje suigrače Balić.

"Dan nam je svima popravio Domagoj Duvnjak, i svaka čast mali. Zaslužio je sigurno to priznanje, osvojio je Ligu prvaka, svjetska bronca s reprezentacijom, MVP Bundeslige... Ovo mu je prvi, ali siguran sam da mu nije posljednji takav naslov. Mora još napredovati, mora biti svjestan da svakog dana treba naučiti nešto novo i onda mu nema granice. Mali samo naprid, gazi i dalje. Dečki, vama pozdrav, bilo je dobro", zaključio je Balić.

Pročitajte više