Balić, Vori i Lacković mogu u mirovinu: "Ova će generacija dati pet ili šest igrača za A selekciju"

ONO što se oduvijek znalo, to se na Europskom prvenstvu u Turskoj samo potvrdilo. Hrvatska rukometna reprezentacija može biti mirna u slučaju da se Ivano Balić i ostali "starosjedioci" iz A selekcije povuku u mirovinu.

"U finalu smo igrali kukavički"

Hrvatski se juniori možda nisu okitili najsjajnijom medaljom na EP-u, ali i ona srebrna je itekako vrijedna, naročito ako se uzme u obzir da je ovoj generaciji to već četvrta medalja s pet posljednjih velikih natjecanja.

"Izgubili smo finale, ali ako pogledaš koliko je ekipa iza nas, koliko ih je ostalo bez medalje...Jednostavno shvatiš, pa mi imamo srebro. To je veliki uspjeh", poručuje MVP i najbolji lijevi vanjski prvenstva Stipe Mandalinić, čiji su razorni udarci vodili Hrvatsku sve do finala, gdje se uklopio u sivilo svoje momčadi. Podsjećamo, Hrvatska je izgubila od Španjolske 21:34.

"Nakon Portugala rekli smo da ne smijemo više izgubiti niti jednu utakmicu. Sve moramo dobiti da dođemo do polufinala, odnosno finala", priča Mandalinić, koji je na jednostavan način objasnio zašto je Hrvatska ostala bez zlata:

"Igrali smo kukavički. To nam je i izbornik rekao. Nije bilo složnosti u obrani, nje bilo složnosti u napadu. Odigrali smo katastrofalno, počevši od mene koji nisam pošteno ni puknuo po golu. Falio nam je i Ante Kaleb koji je pokretač ove momčadi", smatra Splićanin, inače igrač Karlovca.

Izbornik Ivandija: Finalna utakmica nije realna


S druge strane, izbornik juniorske reprezentacije Silvijo Ivandija nije se htio previše osvrtati na finale protiv Španjolaca. Izbornik je pričao o pozitivnim stvarima koje su u ovoj priči najbitnije.

"Ova generacija ima sjajne rezultate, a ono što je najbitnije je to što mi sada imamo pet ili šest igrača koji će sigurno doći do A selekcije", rekao je Ivandija, a zatim nadodao: "Naš rukomet prati odlična atmosfera, uvijek osvajamo medalje."

"Ovo je veliki uspjeh ove generacije, mi smo od pet natjecanja osvojili četiri medalje. Španjolcima je ovo bilo treće finale, uvijek su bili drugi, ali evo ovog puta su došli do zlata", tvrdi Ivandija, koji smatra kako Španjolci nisu bolji od njegovih igrača.

"Finalna utakmica nije realna. Nama je nedostajao Ante Kaleb, ali nema veze. Kažem, srebro je uspjeh!".

U lov na zlato...

Hrvatska će sljedeće godine igrati na Svjetskom prvenstvu u Bosni i Hercegovini. Igrači su već obećali zlato...

"Nema razloga da se tome ne nadamo", poručio je za kraj Ivandija.

Spomenimo još kako je svoje mjesto u prvoj sedmorci turnira pronašao i pivot Teo Čorić, inače igrač Poreča.

Pročitajte više