Baliću, spašavaj: Hrvatski kadeti rukometno SP u Rusiji završili na 14. mjestu

Foto: Screenshot; Youtube

HRVATSKA kadetska reprezentacija izgubila je od Južne Koreje u borbi za 13. mjesto na Svjetskom rukometnom prvenstvu koje se ove godine održava u Rusiji.

Mladi Hrvati očajno su startali na SP-u. U prva tri kola izgubili su od Švicarske, Rusije i Danske, koja je slavila s ogromnih deset golova razlike. Status kante za napucavanje ugašen je već u 4. kolu kada je Hrvatska u ključnoj utakmici za prolaz u osminu finala pobijedila Katar, a plasman među 16 najboljih potvrđen je pobjedom nad Alžirom.

Međutim, čim su izabranici Hrvoja Horvata naišli na iole kvalitetnijeg protivnika, Hrvatska je zaustavljena. Slovenija je bila bolja u osmini finala 26:23, a u borbi za 13. mjesto hrvatski rukometaši poraženi su od Južne Koreje 36:30. Podsjećamo, ista je generacija prošle godine nastup na Euru završila na desetom mjestu.

Kadetkinje brane čast hrvatskog rukometa 

Hrvatski rukomet u posljednje vrijeme niže vrlo loše rezultate u mlađim kategorijama, a jedina pozitivna generacija jest ona ženska kadetska koja je na Euru u Makedoniji upisala tri pobjede u skupini. Mlade Hrvatice srušile su vršnjakinje iz Portugala, Nizozemske i Francuske, a imaju sjajnu priliku plasirati se u polufinale.

Pročitajte više