Balotelli je zabio dva gola, ali igrač utakmice ponovo je Pirlo

ANDREA PIRLO službeno je proglašen igračem utakmice Italija - Njemačka iako je Mario Balotelli zabio dva gola kojim su Azzuri otišli u finale.

UEFA je u objašnjenju navela da je izgledao kao svjetska klasa i diktirao igru Italije. Pirlo je ukupno pretrčao 11.94 kilometra (samo se Claudio Marchisio više potrošio), dodao 70 od ukupno 407 dodavanja Italije i ima 81 posto točnih paseva.

Pirlo je skupio 9.42 boda u službenom Uefinom mjerenju učinka u kojem se mjeri učinak svakog igrača na terenu. Drugi je Mesut Ozil s 9.39, a Balotelli je tek treći s 9.35.

"Od početka smo znali da možemo ostvariti ovaj cilj. Sad smo u finalu i želimo ga osvojiti", kaže Pirlo koji je proglašen igračem utakmice u susretima Italijom, Engleskom i Hrvatskom.

Evo još nekoliko zanimljivosti uoči finala Europskog prvenstva:

- Mario Balotelli je prvi talijanski igrač koji je na Euru zabio tri gola.

- Balotelli je tek drugi talijanski igrač koji je na Euru zabio dva gola na jednoj utakmici. Prvi je Pierluigi Casiraghi koji je to napravio protiv Rusije 1996.

- Četvrti put će u finalu Eura igrati momčadi koje su se već susretale na turniru. Do sad je to bilo 1988., 1996. i 2004.

- Miroslav Klose je igrao pet polufinala na velikim natjecanjima, više od bilo kojeg drugog igrača.

Pročitajte više