Barakude bez imperativa, Tucak u Mađarskoj testira igrače za Euro

Foto: Hina

HRVATSKE vaterpoliste od 19 sati u Pečuhu protiv Mađarske očekuje uzvratna utakmica FINA Svjetske lige.

Dvoboj nema rezultatskog imperativa, obzirom da su 'Barakude' izgubile šanse na odlazak na Finalni turnir u Dubai. Uzvrat će tako iskoristiti za uigravanje ususret Europskom prvenstvu koje se ovoga ljeta također igra u Mađarskoj.

"Obzirom na rezultatsku nebitnost, iskoristit ćemo ovu utakmicu kako bismo dali priliku mladim igračima i vidjeli na što možemo računati u bliskoj budućnosti za neke od sljedećih akcija. Prvi puta smo pozvali u reprezentaciju ljevorukog Zovića za kojeg smatramo da je svijetla budućnost hrvatskog vaterpola, a debitirat će i Buha iz POŠK-a. Ovo je prilika da u ovakvoj utakmici pokažu što možemo očekivati od njih", poručio je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

"Idemo prema kraju klupske sezone, a ono što nas sve veseli je zdravstveno stanje Sandra Sukna kojeg ćemo gotovo sigurno imati na Europskom prvenstvu. Moramo vidjeti što je s ozljedom Andra Bušlje te se nadamo da je ovim pehovima i ozljedama koje nas prate cijelu godinu kraj", rekao je Tucak i najavio kako će od 8. - 14. lipnja, okupljanjem u Šibeniku, započeti pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo.

"Ovo će biti utakmica bez rezultatskog imperativa. U polovičnom smo sastavu, no idemo ostvariti najbolji mogući rezultat. Priliku će dobiti i neki igrači sa šireg popisa što će nam biti odlično za dodatna uigravanja", kazao je Ivan Buljubašić.

Utakmica Mađarske i Hrvatske u Pečuhu počinje u 19 sati.

Pročitajte više