Barau pozlilo te otkazao borbu, Joe Soto novi protivnik TJ Dillashawa

Foto: Fightsite

VELIKI šok dočekao je UFC fanove kad je Renan Barao, nešto više od sat vremena prije službenog vaganja, otkazao svoj današnji nastup, u borbi za naslov protiv TJ Dillshawa. Barao je hospitaliziran jer mu je pozlilo, a novi protivnik prvaka je Joe Soto.

Jedno od najšokantnijih otkazivanja borbe u UFC-ovoj povijesti dogodilo se jučer. Renanu Barau, bivšem prvaku u bantam kategoriji, je pozlilo tijekom završnog procesa rezanja kilograma te je hospitaliziran. Nakon toga je bio prisiljen otkazati današnji nastup protiv TJ Dillashawa, u kojem je trebao pokušati vratiti pojas prvaka u svoje vlasništvo.

UFC je brzo reagirao. Novi protivnik i izazivač je Joe Soto, debitant i bivši prvak organizacije Tachi Palace, no također i bivši cimer Jona Jonesa iz studentskih dana. On je trebao nastupiti protiv još jednog debitanta, Anthonya Birchaka, no on je sad ostao bez protivnika i borbe.

Kako posljednje informacije govore, Barao je bio u hotelu, pokušavao skinuti posljednje kilograme pomoću kupke, a kad se pokušao ustati, izgubio je svijest, pao te udario glavom, nakon čega je otpremljen u bolnicu, gdje je obrađen te otpušten, no bez dozvole da odradi nastup.

Ovo je rijetko viđen slučaj u UFC-u, kako samo otkazivanje izazivača, pa tako i davanje prilike debitantu u organizaciji. Nakon što je novopečeni izazivač prošao na vagi, UFC-ov komentator Joe Rogan prokomentirao je nesvakidašnju situaciju.

"Jutros si ležao u svom krevetu, a sada si tu i sutra ćeš se boriti protiv TJ Dillashawa za pojas prvaka. Što ti je prošlo kroz glavu kada si shvatio da si novi UFC izazivač?

"Bolje da skinem tu jednu kilu, jer sam bio pretežak. To mi je bilo prvo na pameti", odgovorio je simpatično Soto i dodao:

"Trenirao sam ovo. Za ovo treniram svaki dan, spreman sam jer se ovime bavim. Nadam se da ću fanovima pružiti odličnu borbu."

White jasno pokazao što misli o Baraovom otkazu: Svoju šansu je prokockao

Da UFC-ov predsjednik Dana White nije oduševljen Baraovom "nesvjesticom i padanjem u kadi", može se iščitati iz njegove izjave u kojoj je između redova oprao bivšeg prvaka i dojučerašnjeg izazivača.

"Ovo mu je bila šansa. Dobio je revanš koji je htio. Dillashaw će se sutra boriti, a ako pobjedi, borit će se protiv nekog drugog u sljedećoj obrani. A Barao, kada bude spreman, će se boriti protiv nekog drugog", pojasnio je White.

Dillashaw: Barao se uplašio

A što TJ Dillashaw misli o svom novom protivniku? U sličnoj situaciji se on našao prije par mjeseci kada je uletio u meč za titulu i šokirao svijet nevjerojatnom predstavom i deklasiranjem do tada nedodirljivog Baraa.

"Ja sam zaposlenik ove kompanije i borit ću se protiv bilo onoga koga stave ispred mene. Posebno ispred ove divne publike u Sacramentu. Nadam se da ćemo sutra odraditi vrhunski meč", zaključio je šampion.

"Uplašio se. Ne želi ovaj meč, ne želi se boriti. Njegovi tim je htio taj revanš više od njega. On ga nije želio. Uplašio se", jasan je bio šampion.

Dvojica pala na vaganju

Nekoliko sati ranije, nastup je otkazao bivši zlatni olimpijac u hrvanju Henry Cejudo zbog "zdravstvenih razloga". On se trebao suočiti sa Scottom Jorgensenom pa je taj dvoboj otkazan. O kakvim se zdravstvenim razlozima radilo, UFC nije želio ili nije mogao objasniti, nego su se javnosti obratili kratkim priopćenjem.

"Zbog zdravstvenih razloga, debitant u pero kategoriji Henry Cejudo je bio prisiljen se povući iz nastupa na UFC-u 177 protiv Scotta Jorgensena u Sacramentu", stoji u službenom UFC-ovom priopćenju.

Cejudu očito nisu uspjeli naći zamjenu pa je čitav dvoboj prekrižen s ionako "osakaćenog" UFC-a 177.

Službeno vaganje nije prošlo ništa bolje jer težinske granice nisu zadovoljila čak dvojica boraca. Doduše, i Ramsey Nijem i Yancy Medeiros su bili preteški tek nekoliko desetaka grama, pa su kasnije, iz drugog pokušaja zadovoljili granicu od 70.5 kilograma.
 
Svi ostali borci su uspjeli proći bez većih problema uključujući i novopečenog izazivača Joea Sota.

Izravni prijenos UFC-a 177 pogledajte noćas s početkom u 04:00h ekskluzivno na Fight Channel PPV-u.

UFC 177:

Bantaweight champion T.J. Dillashaw (135) vs. Joe Soto (135)
Danny Castillo (156) vs. Tony Ferguson (155.5)
Shayna Baszler (135) vs. Bethe Correia (135.5)
Carlos Diego Ferreira (155.5) vs. Ramsey Nijem (156.25)*
Damon Jackson (155) vs. Yancy Medeiros (156.5)**
Uvodne borbe:
Derek Brunson (186) vs. Lorenz Larkin (186)
Anthony Hamilton (255) vs. Ruan Potts (248)
Cain Carrizosa (155.5) vs. Chris Wade (155.5)

Pročitajte više