Barca ide na Raketni pogon: Španjolci Hrvata proglasili motorom Barcelone

Foto: Fotomontaža/Index, Screenshot; As.com, Marca.com, Sport.es, Mundo Deportivo

"IVAN RAKITIĆ - senzacionalan!", ovako španjolski mediji opisuju predstavu hrvatskog reprezentativca u dvoboju protiv Granade. Barcelona je slavila s 3:1, a jedan od najboljih na terenu bio je Rakitić koji je upisao pogodak i asistenciju. Raketa je uz Suareza, prema ocjenama većine španjolskih medija, proglašen za igrača utakmice.

> Raketa raketirao Granadu: Gol i asistencija za pobjedu Barcelone u gostima

"Zabio je gol, asistirao je Suarezu, sjajno se prilagodio", piše As.com.



Španjolci pišu hvalospjeve: "Boban je bio u pravu..."

Mundo Deportivo objavio je čak tri teksta o Raketi, a jedan od njih nosi naslov "Tri gola Barcelone s Rakitićevim potpisom".

"Rakitić je bio jedan od najboljih protiv Granade. Pokazao je Enriqueu da ozbiljno može računati na njega. Sudjelovao je kod sva tri gola Barcelone", stoji u tekstu.

U drugoj analizi Španjolci opisuju Rakitića kao "gospodara veznog reda Barcelone".

"Rakitić je pokazao da raste iz utakmice u utakmicu. U Granadi je postao motor Barcelone", piše kolumnist Mundo Deportiva Francesc Aguilar, koji se prisjetio riječi Zvonimira Bobana.

"Susreo sam Bobana prošlog ljeta u Brazilu, a on mi je rekao da je Barcelona u Rakitiću dobila velikog igrača. On je bio uvjeren da je Luis Enrique pogodio s njegovim transferom, a sada se pokazalo da je bio u pravu. Rakitić je evoluirao, postao je glavni dio Barcinog stroja", smatra Aguilar.


Madridska Marca proglasila je Rakitića igračem utakmice. Raketa je za svoj nastup dobio osmicu, dok je Suarezu pripala sedmica. Sport.es također je proglasio Rakitića za najboljeg igrača utakmice, a uz ocjenu 9 stoji opis - brutalan!

"Senzacionalna utakmica Hrvata. Vodio je igru, postigao je pogodak, asistirao je za drugi, sudjelovao pri trećem pogotku. Odlučan, njegova najbolja utakmica!".

Rakitić: Vrlo važna pobjeda na sramotno lošem terenu



Španjolske novinare zanimalo je zašto je Rakitić nakon što je postigao pogodak otrčao do klupe i zagrlio rezervnog vratara Ter Stegena.

"Rekao mi je prije dva tjedna da je krajnje vrijeme da zabijem gol. I zabio sam ga! Mi smo jedna velika obitelj", naglasio je Rakitić, koji se osvrnuo na utakmicu.

"Bilo je teško igrati po ovako sramotno lošem terenu. Međutim, došli smo do pobjede i to je najbitnije. Zaslužili smo ove bodove", poručio je Rakitić za Gol TV. 

Njega je na odlasku u svlačionicu dočekao jedan dječak koji ga je čvrsto zagrlio. Dijete je od sreće i zaplakalo, što samo dokazuje kakav status Rakitić ima u Barceloni.

Pročitajte više