Barcelona - Atletico Madrid: Svijet željno iščekuje okršaj Messija i Falcaa

Foto: Screenshot; Youtube

VEČERAS je na rasporedu od 21 sat derbi 16. kola Primere, u kojem Atletico Madrid, trenutačno drugoplasirana momčad prvenstva, gostuje kod nezaustavljive Barcelone. Međutim, osim što će gosti iz Madrida pokušati smanjiti zaostatak za Kataloncima, nogometna javnost diljem svijeta iščekuje okršaj dvojice najboljih topnika u dosadašnjem dijelu španjolskog prvenstva.

Prije tjedan dana španjolski klupski nogomet ispisao je jednu lijepu priču. Prvo je Radamel Falcao s pet pogodaka potopio Deportivo, da bi Messi nekoliko sati kasnije s dva pogotka Betisu srušio 40 godina star rekord Gerda Mullera po broju postignutih golova u godini. Mogli bismo reći - fantastična najava derbija.

Leo Messi predvodi listu strijelaca u Primeri s 23 postignuta pogotka. Falcao je na drugom mjestu sa 16 golova, dok je Ronaldo treći s 13 postignutih pogodaka. Što se tiče bodovne razlike na ljestvici, Barcelona je uvjerljivo prva nakon 15 odigranih kola. Titina momčad ima 14 pobjeda i samo jedan remi, dok Atletico kaska za Kataloncima šest bodova, odnosno igrači Diega Simeonea imaju 12 ostvarenih pobjeda u prvenstvu, jedan remi i dva poraza.


Kako zaustaviti Messija: Majstor u posljednjih pet utakmica zabio 10 golova!

Španjolska Marca tvrdi da je Atletico Madrid Messijeva mušterija, a prisjećaju se posljednjeg derbija koji je odigran na Nou Campu kada je Barca slavila 5:0. Tada je Argentinac zabio hat-trick, a vijest koja sigurno neće razveseliti navijače Atletica jest Messijeva forma. Naime, od 3. studenog i utakmice protiv Celte, kada nije zabio gol, Messi je redom zabijao Mallorci, Zaragozi, Levanteu i Betisu, odnosno postigao je deset pogodaka u posljednjih pet utakmica.

Pročitajte više